Välj en sida

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för hemmiljö såväl som hela funktionslösningar för offentlig miljö. Tarkett erbjuder ett rikt utbud av trägolv, plastgolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt våtrumsgolv och vägg. Med sina ca 13 000 anställda är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen.

Hemsida: https://www.tarkett.se/

Safety Manager, Helsingborg

 

Tarkett letar just nu efter en säkerhetsexpert, då nuvarande medarbetare kommer att gå vidare till nya utmaningar inom företaget.

Vill du göra en verklig skillnad gällande vår säkerhetskultur? Är du en självgående lagspelare som är redo att arbeta hårt och ha kul på jobbet? Och vill du vara en del av ett mycket engagerat och kvalificerat team? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter

Kärnan i detta jobb är att skapa en stark och hållbar säkerhetskultur på vår Parkettgolvsfabrik i Hanaskog. Genom att agera som förebild och rådgivare inom anläggningen angående säkerhet/arbetsmiljö, kommer du att bidra till vår resa mot att bli ledande inom säkerhet inom träindustrin.

På Tarkett kommer du att vara involverad i många olika projekt, som projektledare i dedikerade säkerhetsprojekt eller projektmedlem i andra förbättringsprojekt. Din expertis kommer att vägleda oss när det gäller att säkerställa lagefterlevnad och starkt stödja genomförandet av vår säkerhetsstrategi – vi ska bli ledande inom säkerhet inom träindustrin!

Ansvar och möjligheter

  • Leda och driva säkerhetsprojekt för att förbättra våra medarbetares säkerhet samt vår säkerhetskultur.
  • Vara en del av en fantastisk resa när det gäller kulturförändringar och WCM-förbättringar.
  • Ge kunskap och stöd till organisationen angående säkerhet.
  • Leda vår säkerhetspelare inom WCM och dess team och samordna och driva säkerhetsagendan.
  • Se till att vi är informerade och agerar för fullständig lagefterlevnad inom säkerhetsområdet.
  • Utbilda medarbetare inom säkerhet.
  • Vara en del av ett globalt Tarkett Safety-nätverk som ger dig en internationell exponering och möjlig karriärväg.
  • Personlig utvecklingsplan och utbildningar inom för dig identifierade områden genom benchmarking och andra aktiviteter.

 

Vi söker dig som vill göra skillnad

Vi behöver dig som är praktisk och har förmågan att identifiera risker och hjälpa teamet att omvandla dessa risker till korrigerande handlingar. Du är den som hjälper oss att bli en proaktiv organisation när det gäller säkerhet. För att lyckas och trivas i denna position, är det helt avgörande att du har ett verkligt intresse för säkerhetsfrågor, produktion och människor. Du är en initiativtagare och en ’doer’, inte rädd för att pusha för resultat, men ändå med en coachande och pedagogisk inställning. Eftersom Tarkett jobbar enligt World Class Manufacturing (WCM) skulle det vara en stor fördel om du har erfarenheten av att arbeta i en organisation där WCM har implementerats. Och naturligtvis måste du vara väl förtrogen med Arbetsmiljöverkets bestämmelser och vet hur man läser och tolkar lagar och förordningar.

För att sammanfatta: Du är en människo- och resultatorienterad person, med förmågan att arbeta och hantera flera prioriteringar i en komplex miljö. Du är någon som kommer att göra det där lilla extra för att hjälpa oss att bygga en stark och proaktiv säkerhetskultur i ett av världens största golvföretag.

Övrig information

Placering: Hanaskog

Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna din ansökan snarast!

I denna rekrytering samarbetar Tarkett med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult, Mats Johansson, mats.johansson@kandidathuset.se