Välj en sida

Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev som har över hundra års erfarenhet av kollektivtrafik och ägs av den franska Caisse des dépôts et consignations (66%) och den tyska Rethmann Group (34%). I Sverige tog allt sin början under namnet Linjebuss på 1940-talet.

 

TÅGVÄRDAR, MALMÖ

Tågvärdar Öresundstågen

Öresundståg söker tågvärdar som vill jobba som timanställd och semestervikarie – det betyder att du arbetar utifrån verksamhetens behov och delvis själv kan påverka när du vill jobba. Vi vill dock att du som ett minimum skall vara tillgänglig 10 dagar per månad och vilja jobba varannan helg. Vidare vill vi att du skall kunna jobba perioden juni t o m augusti som semestervikarie.

Dina arbetsuppgifter

Som Tågvärd ombord på Öresundståg ansvara du för avgångssignaleringen av tåget, biljettkontroll, biljettförsäljning, information till resenärerna, högtalarutrop, hålla rent och snyggt ombord. Vidare är du ansvarig för kundernas trygghet och säkerhet ombord samt för att ge kunderna allmän service och få resenärerna att trivas.

Tågen trafikera våra sträckor alla dagar i veckan, vid olika tider på dygnet. Då du har oregelbunden arbetstid ställer det krav på att du skall kunna ta dig till och från din arbetsplats även utanför kollektivtrafikens tabeller. Övernattning på annan ort förekommer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har tidigare erfarenheter av att arbeta med service. Du brinner för att arbeta med människor och vill att alla ska finna sig väl till rätta och känna sig trygga. Det är viktigt att du som Tågvärd är ansvarstagande, hjälpsam, och flexibel. Det är en självklarhet att du är bra på att passa tider och att du med ett vänligt bemötande ger våra resenärer god service.

Du är en trygg person som tål stress och snabbt kan agera professionellt i oväntade situationer. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift, du kan även kommunicera med våra resenärer på engelska och förstå danska, övriga språk är meriterande.

För att få arbeta som Tågvärd krävs det att du är fullt frisk och att du uppfyller Transportstyrelsens krav på syn och hörsel samt är drogfri. Vid nyanställning ingår läkarundersökning. Du ska vara minst 21 år och måste minst ha 5 års arbetslivserfarenhet. Du har körkot och tillgång till bil för att kunna ta dig till arbetet utanför kollektivtrafikens tider.

Din ansökan

Utbildningsstart är under vecka 10, mars 2020 och du behöver därmed vara tillgänglig för utbildning upp till heltid under ca. tio veckor med start i mars.

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast 12 januari. Skicka både ditt CV och personliga brev.