Välj en sida

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad.

Hemsida: https://malmo.se/

Säkerhetssamordnare, Malmö

Kulturförvaltningen i Malmö stad arbetar för ett brett kulturliv. Kulturförvaltningens verksamheter inkluderar allt från att barn och unga får del av kulturlivet och eget skapande, till stora internationella konstutställningar, arkivfrågor, bred museiverksamhet och biblioteksverksamhet samt ger stöd till det fria kulturlivet.

Staben på kulturförvaltningen arbetar med det förvaltningsövergripande arbetet inom nämndsadministration, strategier, mål och visioner, ekonomi- och HR-frågor samt övergripande kommunikationsfrågor. Förvaltningsstaben inkluderar Administrativa enheten, Enheten för kulturanalys och stöd, HR-avdelningen, Ekonomiavdelningen, Kommunikation och Lokal-, Drift och säkerhet.

Arbetsuppgifter

Välkommen till ett specialistuppdrag på Kulturförvaltningens enhet som ansvarar för förvaltningsövergripande frågor kopplat till Lokal-, Drift och Säkerhetsfrågor. Enheten har 14 medarbetare.

Som säkerhetssamordnare på Kulturförvaltningen förväntas du representera säkerhetsområdet och vara ett självklart stöd till förvaltningens chefer och verksamheter. Du leder förvaltningens arbete inom området och organiserar och strukturerar det på bästa sätt. I rollen ingår också att säkerställa att det övergripande säkerhetsarbetet i förvaltningen utvecklas och ligger i framkant.

Säkerhetssamordnarens uppdrag är att stötta verksamheterna i deras förebyggande trygghets- och säkerhetsarbete. I ditt ansvar ligger att ta fram instruktioner, rutiner och planer inom säkerhetsområdet där du löpande håller dig uppdaterad gällande aktuella myndighetskrav inom området. Mer specifikt kommer du att ansvara för samordning av
Kulturförvaltningens krisledningsarbete, informationssäkerhet och systematiska brandskyddsarbete. Riskhantering kopplat till hot och våld samt risk och sårbarhetsanalysarbete är också en del av ditt löpande ansvarsområde.

En del i ditt uppdrag är även att stötta Kulturförvaltningens chefer i frågor kopplat till incidenthantering, larmhantering och evenemangssäkerhet.
Säkerhetssamordnaren jobbar även med att samordna frågor kring miljö och hållbarhet. Vidare deltar du i olika nätverk inom och utanför förvaltningen. Du rapporterar till enhetschefen för Lokal, Drift & Säkerhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2 års relevant säkerhetsutbildning eller motsvarande praktisk arbetslivserfarenhet under ett flertal år. För att bli framgångsrik i uppdraget behöver du en god övergripande erfarenhet av säkerhetsarbete och vana att leda säkerhetsprocesser i en medelstor eller större organisation.

Uppdraget kräver erfarenhet av rådgivning till chefer samt erfarenhet av att arbeta administrativt med att kartlägga och ta fram processer kopplat till säkerhetsfrågor. Vidare ser vi att det är meriterande om du har erfarenhet av incidentstöd, systematiskt brandskyddsarbete, krisberedskap samt viss erfarenhet av informationssäkerhet.

För att lyckas i uppdraget krävs en god förmåga att bygga relationer, ett strukturerat och metodiskt arbetssätt samt en förmåga att skapa förtroende och kunna lyssna och läsa av situationer och sammanhang. En förutsättning i uppdraget är att du kan formulera texter på svenska på ett välstrukturerat och logiskt sätt. Vi ser gärna att du kan kommunicera på något av Malmös övriga stora språk.

Vi erbjuder dig ett arbete med utvecklingsmöjligheter i en kreativ verksamhet med målet att göra skillnad för malmöborna. Enheten har ett arbetssätt som kännetecknas av prestigelöshet, lösnings- och resultatfokus samt arbetsglädje. Hos oss får du jobba med engagerade kollegor och får en arbetsplats i härliga lokaler mitt i stan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön.

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse. I denna rekrytering kan provanställning komma att tillämpas.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-19

Referensnummer: 141 – Säkerhetssamordnare