Välj en sida

Farmaceut till LloydsApotek Höör

Lloyds Apotek – Höör

LloydsApotek söker en serviceinriktad farmaceut som brinner för rådgivning och att bidra till människors hälsa. Trivs du i en roll där du möter mycket kunder? Sök då jobbet som farmaceut hos oss redan idag!

Arbetsuppgifter

I rollen som farmaceut arbetar du omväxlande med recepthantering, kvalificerad rådgivning av läkemedel och i egenvården, försäljning samt kvalitetsarbete. Du har en viktig roll i apoteket då du genom din kompetens bidrar med att ge bästa råd till våra kunder. En stor del av arbetet handlar om att skapa goda kundrelationer, ge service och arbeta med försäljning.

Apotekets öppettider är: måndag-fredag 09.00-18.00, lördag 10.00-15.00, söndag stängt

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och som gärna vill skapa goda relationer både till kunder och kollegor. Har du tidigare erfarenhet av arbete som farmaceut i apotek är det meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper

Som person trivs du med rådgivning både vid recepthantering och i egenvården och det är viktigt för dig att varje enskild kund får bästa service. Du värdesätter kunskap och vill gärna dela med dig av den. Du är noggrann, ansvarsfull och nyfiken på utveckling samt drivs av att göra skillnad. Du har en god förmåga att bygga förtroendefulla relationer både med kunder och kollegor och trivs med att arbeta i team.

Vi erbjuder

Hos oss på LloydsApotek får du möjligheten att vara med på den spännande resa det innebär att bygga en apotekskedja från grunden. Vår organisation präglas av korta beslutsvägar som ger dig som medarbetare möjlighet att vara med och påverka samt att utvecklas. Din personliga utveckling är viktig för oss, därför satsar vi på att alla medarbetare på varje apotek får den kompetensutveckling som behövs. Förutom digitala utbildningar erbjuder vi interna utbildningar inom rådgivning, egenvård, farmakoterapi, produktkunskap och ledarskap.

Vi erbjuder dig möjlighet att växa med oss både på den lokala orten och inom vår internationella koncern. Vi söker dig som värdesätter kundfokus, kvalitet, kompetens och som har vilja och driv att vara med och bygga upp LloydsApotek i Sverige.

Låter det här som en utmaning för dig? Sök då tjänsten snarast, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kontakta Regionschef Solin Chami, 073-8255714

Välkommen till ett apotek som vågar tänka nytt!

 

Ansök här: https://lloyds-apotek.weselect.com/position/ovrigt/ovrigt/9821-farmaceut-till-lloydsapotek-hoor

 

 

Barnsjuksköterskor/distriktssköterskor

Region Skåne – Malmö

BVC familjens hus söker nya medarbetare då två av våra kollegor lämnar oss, en för pensionering och en för flytt till annan ort. Du som är barnsjuksköterska/distriktssköterska och har ett genuint intresse av att arbeta med barn och deras familjer på en familjecentral är varmt välkommen till vårt BVC som är beläget mitt i Malmö vid Folkets Park. Vi är ett sammansvetsat team där alla fyller en viktig roll och har en väl fungerande arbetsplats med god stämning och högt i tak . Alla har ett stort engagemang för att utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter

I rollen som BVC-sjuksköterska hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med barns och familjens hälsa i fokus. Du är ett aktiv stöd för föräldrar och barn och möter föräldrar och barn individuellt eller i grupp utefter deras behov. Förutom sedvanliga BVC-uppgifter ingår också att samverka med övriga aktörer på vår familjecentral, barnmorskor, öppna förskola, social rådgivning samt våra familjepedagoger.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. För tjänst som distriktssköterska krävs även vidareutbildning som distriktssköterska och för anställning som barnsjuksköterska krävs inriktning hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

För tjänsten är det viktigt att du har samarbetsförmåga, flexibilitet och ett serviceinriktat arbetssätt med barnet och familjen i centrum. I rollen som BVC- bindestreck sjuksköterska har du lätt för att skapa bra möten med såväl familjer som kollegor. Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons finns publicerad under flera olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Primärvården erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 100 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus
kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Ansök här: https://www.skane.se/jobba-hos-oss/Lediga-jobb/id/?assign=6f3fd997-9066-46fc-8209-b9070ee84cbe

 

Servicemedarbetare

Region Skåne – Kristianstad

På Centralsjukhuset i Kristianstad ansvarar Regionservice för lokalvård, materialförsörjning samt olika delar av interna transporter. Vår enhet ”Serviceteam Lågdel” består av cirka 30 personer som i huvudsak sysslar med lokalvård och logistik på bottenplan, plan två och plan tre.

Våra olika serviceuppdrag gör att vi har en nära kontakt med olika anställda inom vården, med patienter samt andra med servicefunktioner som finns på ett sjukhus. Vårt mål är att utföra servicetjänster med hög kvalitet för att underlätta och frigöra tid för vården. Vi arbetar i team där vi lägger stort värde i att bidra till en varm, trygg och stöttande arbetsmiljö.

Vi söker nu dig som vill ingå i vårt team av engagerade servicemedarbetare!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en servicemedarbetare till vår enhet!

Tjänsten kommer innebära mestadels lokalvård men med tiden kan även en del logistik att ingå såsom att skanna beställning, uppackning och påfyllning av material. Då vi går mot en ökad variation av arbetsuppgifter och förändrat arbetssätt kan det bli aktuellt att arbeta med andra servicetjänster.

På sjukhusområdet arbetar du sida vid sida med sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och annan vårdpersonal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är minst 18 år och som har datorvana vi ser även att mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav. Tidigare erfarenhet av serviceuppgifter eller lokalvårdsarbete är önskvärt, men inget krav. Har du erfarenhet inom städstandard Insta 800 eller Hygienstandard 2451 Ds så är detta en god merit.

Vi söker dig som brinner för att ge god service och som vill vara med och skapa en bra och trevlig vårdmiljö för Skånes patienter. Ett gott bemötande och en hög servicenivå har en avgörande betydelse för patientens sjukhusvistelse. Därför vill vi att du är positiv, driven, tillmötesgående och har ett genuint intresse för serviceyrket. Det är också viktigt att du är ansvarstagande och noggrann i ditt arbete. Stor vikt läggs på personlig lämplighet

Känner du igen dig på denna beskrivning så är detta arbetsplatsen för dig!

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Regionservice viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att våra patienter ska få en god och säker omvårdnad. Tillsammans skapar vi attraktiva och professionella servicelösningar med målet att tillfredsställa våra kunder och uppdragsgivare. Vi är 1 900 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen.

Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Regionservice verkar i en komplex miljö, där vikten av rätt flöden, fungerande logistik och optimal serviceleverans påverkar hur väl vården lyckas med sitt uppdrag att ge patienterna god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Ansök här: https://www.skane.se/jobba-hos-oss/Lediga-jobb/id/?assign=2afc28b0-c06d-40fb-bbba-67f419f8696c

 

Butikschef – Coop Åhus

Coop – Åhus

Coop befinner sig i en spännande utvecklingsfas och vi söker nu en ny Butikschef som brinner lite extra för färskvaror till vår butik Coop Åhus.

Kunden i våra butiker ska inte bara mötas av bra varor till bra priser, vi vill även att de varje dag upplever matinspiration, intressanta händelser, överraskningar och inte minst får ett bra personligt bemötande från all vår personal. Verklig framgång bygger på att vi älskar våra jobb och visar äkta omtanke och glädje för våra kunder!

Som Butikschef ansvarar du för butikens alla delar, med kundnöjdhet, försäljning, drift, resultat, personal och förändringsarbete i butiken. Det mest centrala i rollen är att leda och coacha medarbetarna så att alla delar av butiken ger ett attraktivt intryck till kunden.

I ditt arbete ingår att:

Leda försäljningsarbetet tillsammans med övriga ansvariga
Skapa en säljande och inspirerande miljö i butiken
Arbeta med olika kundaktiviteter
Företräda Coop på den lokala marknaden gentemot kunderna.
Säkerställa den dagliga driften – bemanning, varuförsörjning, prisvård mm
Ansvara för budget och affärsplan för enheten
Initiera, leda och driva olika initiativ för att förbättra lönsamhet och resultat
Coacha medarbetare för att uppnå ökad försäljning, resultat och kundnöjdhet
Ansvara för löpande personalarbete såsom arbetsfördelning, kompetensutveckling, introduktion av nya medarbetare, medarbetarsamtal, efterföljande av rutiner och regelverk etc.
Säkerställa att Coops hållbarhetspolicy efterlevs
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid men eventuell provanställning. Start sker snarast, enligt överenskommelse.

 

Kvalifikationer
Utbildning

Gymnasieutbildning är ett krav
Eftergymnasial utbildning eller högskola är meriterande
Erfarenhet/ kompetens

Tjänsten kräver bred erfarenhet och kompetens inom detaljhandelsförsäljning
Dokumenterat goda resultat i detaljhandelsförsäljning
Dokumenterad erfarenhet av att leda förbättringsarbete
Dokumenterad erfarenhet av att leda personal är meriterande
Tempot i butiken kommer vara mycket högt, varför stresstålighet och planeringsförmåga är viktiga egenskaper. Vi söker dig som är en kreativ person som drivs av att skapa en god kultur bland dina medarbetare där alla känner sig delaktiga. Du vågar tänka annorlunda och testa nya lösningar samt har lätt för att få med dig andra mot samma mål.

Kontaktpersoner

Linda Backström | Driftschef

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Ansök här: https://emp.jobylon.com/jobs/57866-coop-ckb-butikschef-coop-ahus/?jobPipeline=Indeed

 

Kökschef / Köksmästare

Elisefarm AB – Höör

Mitt i Skåne i härlig Herrgårdsmiljö välkomnar vi gäster som vill njuta av god mat och härlig miljö. Här finns hotell, restaurang, Spa, konferens och golf.

Elisefarm söker nu en inspirerande köksmästare som vill driva och utveckla arbetet i köket. I rollen ansvarar du bland annat för att bygga och leda teamet i det dagliga arbetet, ekonomi, inköp, utveckla produkten, kvalitetssäkring samt har personalansvar. Du arbetar aktivt under service både dag, kväll och helg samt ser till att vara närvarande där det händer.

Vi letar efter dig som har minst 3 års erfarenhet av liknande tjänst, gillar att leda och arbeta med människor samt är noggrann i ditt utförande. Du har ordning och reda, har goda kunskaper i köksekonomi och känsla för kvalitet på såväl mat som upplägg och presentation. Avslutningsvis hanterar du det svenska språket obehindrat i både tal och skrift samt uppskattar tempo i ditt arbete. Du har tillgång till bil och körkort.

Tjänsten är på 100%, med start enligt överenskommelse. Varierande arbetstider dag, kväll och helg förekommer.

Ansökan
Vi tillsätter tjänsten löpande och önskar därav din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att få höra mer om dig och dina ambitioner!

Jobbtyp: Heltid, Fast

Erfarenhet:

Köksmästare: 3 år (Meriterande)

Ansök här: https://elisefarm.se/restaurang/

 

Lagersäljare

Beijer Bygg – Södra Sandby

Om Beijer Byggmaterial
Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 82 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter drygt 7 miljarder SEK och har mer än 2000 anställda.

Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordens största distributör av byggmaterial. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark, Finland och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige och Saint-Gobain Building Distribution i Tyskland.

 

Trivs du bra inom lager och vill arbeta i en utvecklande miljö med snabbt tempo? Då har du hittat rätt! Beijer Byggmaterial söker nu dig till att stärka teamet på vårt Logistikcenter i Södra Sandby. Vi välkomnar dig till en fartfylld vardag där ambition och effektivitet blandas med kvalitetstänk och samarbetsvänliga kollegor & kunder. Har du god erfarenhet av lagerarbete och innehar truckkörkort är denna tjänst något för dig! Skicka in din ansökan idag för att bli del av Beijers team i Södra Sandby.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Som lagersäljare arbetar du huvudsakligen på brädgården med lagerplock under dagtid, du arbetar i nära samarbete med övriga lagersäljare. I arbetet ingår det även att lasta och lossa gods från lastbilar. Som lagersäljare på vårt logistikcenter arbetar du huvudsakligen med orderplock. Du arbetar i skift där du ena veckan arbetar dagtid och veckan efter arbetar kvällstid.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har erfarenhet av lagerarbete och har en dokumenterad god erfarenhet av att arbeta med motviktstruck. Som person är du driftig, serviceinriktad, ansvarsfull och inte rädd för att ta i. Du bör trivas med att arbeta i en snabbrörlig miljö med högt i tak där du kan bidra till en positiv och utvecklande atmosfär. Du är självständig, initiativrik och har god samarbetsförmåga. Du har förmågan att utveckla verksamheten så att Beijer Byggmaterial alltid är det bästa alternativet för våra kunder.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har körkort och truckkort. Erfarenhet från liknande tjänst och kunskap om byggmaterial ses som mycket meriterande.

Vi erbjuder dig
En fartfylld roll i ett företag med brinnande intresse för Beijers fortsatta framgång och i ett team som jobbar för att tillsammans nå våra mål. Rollen är dynamisk och där utvecklingsmöjligheterna finns för den intresserade. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Södra Sandby.

Välkommen med att skicka in din ansökan idag. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tar inte mot ansökningar via mail utan hänvisar till annons. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

 

Ansök här: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?

 

Butiksmedarbetare Hemköps butiker i Malmöområdet

Hemköpskedjan AB, Malmö

Välkommen till Hemköp, vi erbjuder en arbetsplats med familjär stämning och tydliga gemensamma värderingar – kärleken till mat genomsyrar allt vi gör.

Hemköp erbjuder en jämställd arbetsmiljö och hos oss får du en bra balans mellan jobb, fritid och familj.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi har nu ett stort behov av butiksmedarbetare till våra butiker i Malmöområdet, med start omgående. Tjänsterna avser arbete extra vid behov. Arbetstiderna är varierande under dagtid, kvällar och helger och du kan komma att arbeta i olika butiker inom Malmö.

Som Butiksmedarbetare får du ta stort eget ansvar för att våra kunder enkelt ska kunna hitta det de söker. Du ska se till att våra hyllor är välfyllda och att det är rent och snyggt i vår butik. Tillsammans med dina kollegor ska du ha fokus på positivt kundbemötande, försäljning och se till att vi håller högsta kvalitet.

 

Det här förväntar vi oss
Att du är matintresserad, tycker om att jobba med kunder och försäljning är en förutsättning för rollen. För att trivas hos oss ska du även ha lätt för att jobba i team, vara noggrann och kvalitetsmedveten. Dessutom ska du gilla när tempot är högt. Tillsammans med dina kollegor ska du sköta den dagliga driften av butiken. Det innebär exempelvis att du är service- och försäljningsinriktad, men även att du har sinne för såväl detaljer som helhet.

Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tillsättning sker löpande. Vi tar endast emot ansökningar via våra jobbsidor.

Om Hemköp
Hemköp är butikskedjan för matintresserade där god och hållbar mat står i fokus. Vi har närmare 200 butiker i Sverige, i Hemköps organisation ingår även Tempo med cirka 150 butiker. Med fokus på färskvaror och kundmöten som guidar och inspirerar ska kundens förväntningar överträffas, både i butik och digitalt. Hemköp ingår i Axfoodkoncernen.

På Hemköp är det högt till tak och vi delar med oss av kunskap, växer och utvecklas tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare och erbjuder löpande utbildning och ny kunskap. Hos oss slutar aldrig lärandet!

För Hemköp är mångfald en styrka. Medarbetarnas kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla tjänster.

 

Ansök här: https://jobb.axfood.se/hemkop/job/Malm%C3%B6-Butiksmedarbetare-Hemk%C3%B6ps-butiker-i-Malm%C3%B6omr%C3%A5det-Sk%C3%A5n/595692901/?sType=Indeed

 

Säljare – Coop Claesgatan

 

Coop, Malmö

Sommaren 2019 tog Coop över Nettos svenska verksamhet som omfattar 162 butiker. Nu har de första Nettobutikerna ställts om till Coop och till Coop Claesgatan söker vi dig som vill vara med på vår resa!

Coop Claesgatan har nyligen genomgått en större renovering och utrustas med nya hyllor, kylar och frysar för att matcha Coops moderna format. Vår butik erbjuder ett brett och prisvärt sortiment med 6000 artiklar, mera mat och fokus på färskvaror. Vi söker nu dig som ser värdet i ett gott kundmöte, hållbara varor till bra priser!

Kunden i våra butiker ska inte bara mötas av bra varor till bra priser, vi vill även att de varje dag upplever matinspiration, intressanta händelser, överraskningar och inte minst får ett bra personligt bemötande från all vår personal. Verklig framgång bygger på att vi älskar våra jobb och visar äkta omtanke och glädje för våra kunder!

När du arbetar som säljare hos oss har du varierande arbetsuppgifter såsom försäljning, varuplock, exponering och kassaarbete.

Dina arbetsuppgifter innebär också att:

Se till att hyllor alltid är frontade och väl påfyllda
Se till att alla varor har prisskyltar på hyllorna
Skylta om i butiken
Hantera reklamationer och klagomål enligt gällande riktlinjer och på ett professionellt sätt
Hålla ordning inne i butiken så att allt är välstädat
Vi söker två medarbetare på visstidsanställning med chans till förlängning och en person till ett vikariat under ca ett år. Tjänsten är på 5 timmar i veckan, med chans till utökade timmar. Vi har öppet när våra kunder vill handla, därmed kan arbetstiderna variera – dag, kväll & helg. Start kommer ske mellan v.15-v.16.

 

Kvalifikationer
Erfarenhet och kompetens inom detaljhandelsförsäljning är meriterande
Erfarenhet och kompetens inom serviceyrken är meriterande
Flerspråkig och erfarenhet/intresse av olika kulturer är meriterande
Det är betydelsefullt att du har ett genuint intresse för mat, service och försäljning. Du trivs med att arbeta i grupp och bidrar till att skapa ett bra arbetsklimat. Vidare gillar du att arbeta i ett högt tempo och kan hantera stressiga miljöer.

Kontaktpersoner

Devleta Miscic | Butikschef

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Ansök här: https://emp.jobylon.com/jobs/57927-coop-saljare-coop-claesgatan/?jobPipeline=Indeed