Välj en sida

Bibliotekarie 60%

Lunds kommun

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Om oss

Hedda Anderssongymnasiet är Lunds kommuns nyaste gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet. Tillsammans tar vi de första stegen till att skapa en bättre framtid, för oss alla. Heddagymnasiet startade 2018 och erbjuder ekonomi-, teknik- samhällsvetenskaps- och naturvetenskapsprogrammet.
Hedda Anderssongymnasiet kommer till hösten 2020 flytta till gamla tingshuset i Lund, fina lokaler nära centralstationen som vi kan växa i. Här kommer vi att bedriva vår verksamhet tills våra nya skolbyggnader är klara på Svaneskolans tomt.

www.lund.se/heddagymnasiet

Arbetsuppgifter
Biblioteket är ett viktigt nav i Hedda Anderssongymnasiets pedagogiska arbete. Som bibliotekarie på skolan undervisar du i informationssökning och källhantering. Här är du med och vidareutvecklar verksamheten i samarbete med elever skolledning och pedagogisk personal. Målet för vårt arbete är att hitta former för ett modernt och nytänkande skolbibliotek. Skolan använder G Suite samt Vklass, bibliotekssytemet är Book-IT. Du ansvarar för bokinköp, databaslicenser, tidskrifter och kulturevenmang. Du ingår i ett nätverk tillsammans med de andra gymnasiebiblioteken i kommunen.

Vi söker dig som
Har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap.

Har du erfarenhet av arbete som bibliotekarie är det meriterande. Likaså är arbete i pedagogisk verksamhet av värde.

Det är viktigt att du är van vid att använda modern teknik och stötta andra i detta.

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2020-08-01 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-05-03

Referensnummer

2020/290

Ansök här: https://www.lund.se/arbete–lediga-jobb/lediga-jobb/jobb-detalj/?guid=327589

Betongarbetare, Anläggning Malmö

Svevia – Malmö

 

Betongarbetare

Vi har fått in nya broprojekt för nyproduktion i Skåne/Blekinge och behöver därför utöka verksamheten med erfarna betongarbetare.

Arbetsuppgifterna varierar mellan armering och betongarbete vid framförallt nybyggnation av bro och andra betongkonstruktioner. Vi ser helst att du har yrkesbevis men det är inte ett krav.

Du är trygg i din yrkesroll och söker nya utmaningar med vidareutveckling inom ditt yrke! Som person vill vi att du är ansvarsfull, initiativtagande och är en riktig lagspelare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort B och tillgång till bil är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande så tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Tillträde enligt överenskommelse.
Anläggning Malmö

Vi är ca 45 medarbetare i gruppen där ca hälften är yrkesarbetare och hälften tjänstemän. Våra projekt finns framförallt i de västra delarna av Skåne men projekt kan även förekomma i hela Skåne de västra delarna av Blekinge och södra Halland.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och utmanande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Och det är lika lätt att få ansvar som att ge – oavsett om du vill göra en ledarskapsresa eller bli
specialist. Karriärvägarna är många. Vi uppskattar när du är innovativ. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

 

Vi avböjer alla erbjudande om annonsering- eller rekryteringshjälp för denna rekrytering.

 

Ansök här: https://jobb.svevia.se/jobs/860372-betongarbetare-anlaggning-malmo

 

Mättekniker till Ballast Syd

Svevia – Hässleholm

 

 

Division Beläggning är en av Svevias tre divisioner. Vi är en heltäckande beläggningsentreprenör, som erbjuder tjänster och produkter genom hela kedjan från sten till färdigbelagd och målad väg. Avdelning Ballast producerar och säljer ballastprodukter i Sverige och vi söker nu en Mättekniker till vår verksamhet i Sydöstra Sverige.

Om tjänsten

I din roll som mättekniker kommer du bland annat att arbeta som drönarpilot i framför allt södra Sverige med fokus på inmätning av företagets grus-och bergtäkter. Du kommer också att tillsammans med mätchef vara behjälplig med framtagande av underlag för täktplaner samt annat kartmaterial för Ballastverksamheten. Även utsättning av till exempel gränser med GNSS-utrustning kan bli aktuellt.

Du kommer ingå i Svevia Ballast losshållningsgrupp och i huvudsak arbeta med att göra borrplaner inför borrning och inmätning av borrade salvor i bergtäkter. I samarbete med ansvariga för täkter och sprängarbetsledare även planera losshållningsarbeten och skapa brytplaner för framdriften. Tjänsten är i tid fördelad till ungefär hälften i fält och hälften på kontor. Laddning och sprängningsarbete kan tillfälligtvis bli aktuellt varför sprängkort och även borrkort är meriterande.

Din profil

För att lyckas i rollen som Mättekniker hos oss bör du vara utbildad mättekniker eller ha motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenhet av bearbetning och hantering av flygdata i program som Agisoft, TopoCad samt Trimble Stratus eller liknande är meriterande. Arbetet innebär en hel del bilkörning varför B-körkort är ett krav.

Som person tror vi att du är analytisk och initiativtagande, med hög standard på såväl kvalitet som effektivitet. Du trivs med att arbeta självständigt och har god förmåga att planera ditt eget arbete. Vidare har du ett systematiskt och målinriktat arbetssätt. Du förväntas även kunna kommunicera väl vid kontakter med såväl kunder som kollegor på arbetsplatserna.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och utmanande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Och det är lika lätt att få ansvar som att ge – oavsett om du vill göra en ledarskapsresa eller bli specialist. Karriärvägarna är många. Vi uppskattar när du är innovativ. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

 

Information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillsättning sker enligt överenskommelse. Välkommen in med din ansökan senast 26 april. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, vi tipsar dig därför om att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Våra fackliga företrädare nås via vår växel 08-404 10 00.

 

Ansök här: https://jobb.svevia.se/jobs/860327-mattekniker-till-ballast-syd