Välj en sida

Åklagaradministratör

Åklagarmyndigheten – Kristianstad

 

ÅM2021-964

Dina arbetsuppgifter

Anställningen är placerad på Åklagarkammaren i Kristianstad. Som åklagaradministratör möter du en händelserik vardag med varierande arbetsuppgifter.

Du arbetar självständigt men också tillsammans i grupp för att få det administrativa arbetet att fungera. Service är en stor del i ditt vardagliga arbete, både internt och externt. Du jobbar tillsammans med åklagarna och bistår dem i diverse administrativa frågor. Via telefon och epost kommer du att ha mycket kontakt med allmänheten och med andra myndigheter, framförallt inom rättsväsendet. Diarieföringen och arkivering sker elektroniskt i vårt datasystem och diarieföring utgör grunden i dina arbetsuppgifter som åklagaradministratör.

Vardagen är händelsestyrd och det kan snabbt inkomma brådskande ärenden som gör att du behöver ta snabba beslut och kunna göra en avvägning av vad som är brådskande eller ej.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Du måste ha

  • gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig,

  • minst 2 års erfarenhet av administrativt arbete eller annan relevant utbildning.

Som person ser vi gärna att du

  • är noggrann, strukturerad och kan följa de förhållningsregler och rutiner som finns,

  • är självständig och ansvarstagande,

  • har förmåga att prioritera, arbeta uthålligt och effektivt,

  • är stresstålig då arbetsbelastningen vid vissa tillfällen kan vara hög,

  • har lätt för att samarbeta, skapa goda arbetsrelationer och ha ett öppet förhållningssätt gentemot din omgivning,

  • är serviceinriktad.

Vi vill också att du har god självkännedom, kan ta egna initiativ och har viljan och förmågan att vara med och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande med erfarenhet från något serviceyrke och att du har arbetat inom rättsväsendet.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med en provanställning på 6 månader.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll av de sökande.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 500 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern organisation där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du vara delaktig i en spännande vardag och möjlighet till balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök här: https://aklagare.easycruit.com/vacancy/2698937/6526?iso=se

 

Kontaktperson

Hörby kommun – Hörby

 

Hörby kommun söker efter en kontaktperson åt en mamma med två barn, fem och sju år. Mamma behöver stöd i föräldrarollen under barnens uppväxt. Hon behöver stöd i att följa med i barnens utveckling och anpassa sig efter nya behov som uppstår efter hand som barnen blir äldre. Mamma kan behöva hjälp i kontakten med skola, sjukvård och andra myndigheter. Barnen kan behöva en extra vuxen i sitt nätverk som kan göra aktiviteter med dem och hjälpa till med läxläsning. Vi söker dig som har en positiv inställning till andras resurser och förmågor. Du kan vara som en extramormor eller väninna. Omkostnadsersättning och arvode enligt kommunens riktlinjer utgår.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Gärna erfarenhet av barn

 

Arbetsplatsen

Att arbeta i Hörby kommun

Hörby kommun med 15 700 invånare ligger mitt i Skånes hjärta med det mesta och det bästa runt hörnet.
Hörby är en mycket gammal handelsort. Vi som bor eller arbetar i Hörby är mycket stolta över vår vackra och blandade natur.
Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i vildmarken och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta.

Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare.
Service inom allt från vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten.

Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Enligt överrenskommelse
Antal platser: 1


Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hörby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hörby kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tack på förhand!

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-05-26
Arbetsgivarens referensnummer: 50/21

Upplysningar

Kristin Obad
Myndighetschef
0415-378106
kristin.obad@horby.se

Facklig företrädare nås via växel 0415-378000

 

 

Ansök här: https://recruit.visma.com/External/OJCustomer3/Assignmentview.aspx?guid=5C117648-F546-486E-88E3-09D00E808FD8&guidGroup=7dc835f1-c09f-47e9-b5bf-3026399e229f

 

Lagerarbetare

Nordiska Fönster i Ängelholm AB – Ängelholm

 

Till Nordiska Fönster i Ängelholm söker vi lagerpersonal
Rollen innebär godshantering, emballering och allmänt förekommande arbetsuppgifter på ett lager. Du jobbar i ett team med varierande arbetsuppgifter. Allt från lossning/lastning till emballering.
Nordiska Fönster är ett snabbväxande företag med stor passion för produkter och försäljning. Vi strävar efter tillväxt och lönsamhet och att man ska ha roligt på jobbet.
Hos oss jobbar man om man är driven, målmedveten och en doer. Vi söker med andra ord nya stjärnor till vårt lager.

Din erfarenhet
Har en vilja av att hjälpa.
Tidigare arbete med lager är meriterande.
Truckkort är ett krav. (A + B)
Fullgjort gymnasiestudier.
Flytande svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska.

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidareanställning, 7-16 eller 8-17 (skift)

Lön
Enligt handelsavtal

 

Ansök här: https://nordiska.teamtailor.com/jobs/865107-lagerarbetare

 

Arriva söker Fordonsvårdare till Helsingborgs stadstrafik!

Arriva Sverige AB – Helsingborg

 

Vi söker dig som genom ditt dagliga engagemang ser till att våra kunder och förare får en trafiksäker buss som dessutom ska vara ren och hel. Vi driver stadstrafiken i Helsingborg med 77 st. nya bussar och 12 st. rekonditionerade. Allt detta sker i vår tvätthall på Busspunkten.

Vi erbjuder ett ansvarsfullt arbete för dig som tycker om service, underhåll och har sinne för detaljer.

Om Tjänsten

Du kommer att ansvara för att våra bussar dagligen tvättas och städas samt genomgår säkerhetskontroll och att eventuella avvikelser rapporteras enligt våra rutiner. Du ansvarar för kontroll av vätskor genomförs och fylls på vid behov. Vi sätter stor vikt på att våra resenärer ska trivas när de reser med oss därav lägger vi fokus på den invändiga miljön genom rengöring.

Vi jobbar enligt våra värderingar One Arriva, Doing the right thing, Great customer experience och Thinking beyond. Som en förlängning av våra värderingar erbjuder vi också en medarbetarprofil som visar vad vi tycker är viktiga beteenden för oss som arbetar på Arrriva. Du blir en del i att våra kunder kommer säkert och i tid till, jobb, skolor eller övriga aktiviteter. Därmed bidrar du till Arrivas vision – Nöjd kund, Hela resan!

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats tillsammans med många goda kollegor och en god och öppen arbetsmiljö. Du blir en del av en mångkulturell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen där din utveckling är viktig för oss.

Tjänsterna är två timanställningar med arbete vid behov. Vi ser gärna att du som söker är tillgänglig under sommarperioden. Arbetstiderna är natt.

Personliga egenskaper

Du är serviceinriktad, effektiv och noggrann. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och tycker om ordning och reda. Du ska ha B-körkort. Det är meriterande om du har D-körkort och/eller tidigare erfarenhet av fordonsvård. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Om Arriva

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik – Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt. Hoppas att du vill vara med på vår resa!

Ansökningsprocess

Då vår rekryteringsprocess sker löpande ser vi gärna att vi får din ansökan så snart som möjligt, dock senast 202-05-31. Du söker tjänsten via länken, för frågor eller funderingar kring tjänsten kontakta Denis Boric på denis.boric@arriva.se.

 

 

Ansök här: https://web103.reachmee.com/ext/I019/767/job?site=6&lang=SE&validator=8058c6e724cea8d073614841eed72839&job_id=758

 

Förskollärarstjärna sökes till Ängslyckans förskola i Hjärup

Staffanstorps kommun – Staffanstorp

 

Om arbetsplatsen

I Staffanstorp finns många kreativa tankar och idéer om hur vi vill utveckla vår kommun i framtiden – och viljan och förmågan att förverkliga detta! Staffanstorp är en ung och expansiv kommun med ca 26 000 invånare, ett utmärkt näringslivsklimat och attraktiva boendemiljöer. Våra ca 1000 anställda arbetar för att skapa en högkvalitativ service, trygghet och livskvalitet för våra invånare. I Staffanstorps kommun tänker vi utanför ramarna och långsiktigt.

Arbetsuppgifter

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Vill du ha en unik och dynamisk arbetsplats i framkant? En förskola där trivsel, arbetsglädje och utveckling prioriteras? Framgångskonceptet på Ängslyckan är vi-känslan och vår övertygelse att dagens förskola skapas i samklang med såväl nutid som framtid.

Som en medveten närvarande pedagog ska du arbeta för att ge barnen en trygg, lärorik och kreativ tid hos oss. Här bildar omsorg, fostran och lärande en helhet. En viktig del i arbetet är att skapa en stimulerande och inspirerande miljö, där barnens naturliga upptäckarglädje och nyfikenhet får plats.

Vi vill att du är en nyfiken och medforskande pedagog som ansvarar för att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra det dagliga arbetet på förskolan. Du ska också systematiskt och kontinuerligt följa upp och analysera den pedagogiska verksamheten i samarbete med övrig personal.

Om Oss:
Ängslyckans förskola är en nybyggd (2019) förskola i hjärtat av Hjärup. Våra 12 avdelningar är fördelade på två våningsplan; yngrebarn på nedre plan och äldrebarn på övre plan. I våra samarbetslag, bildar vi unika samarbeten i mindre grupper både för barn och pedagoger.

Förskolan har fyra torg: musiktorg, rörelsetorg, språktorg/bibliotek och ateljé. Här möter barnen ämnesspecifika torgpedagoger som kompletterar samarbetslagens undervisning.

I tre år har vi arbetat med FUNDIF för att fördjupa och förfina undervisningsbergeppet. Nu startar vi ett nytt forskarsamarbete med MAU under våren 2021, ett ULF-nätverk med fokus på undervisning utifrån olika teoretiska ingångar med fokus på hållbarhet och literacy.

Vi erbjuder och prioriterar goda förutsättningar för utvecklings/reflektionstid både individuellt, inom sin profession samt tillsammans med samarbetslaget, vilket ger goda förutsättningar för analys och utveckling av arbete och undervisning.

Nedan kan du läsa mer om oss och vår utbildning:

https://www.lararen.se/forskolan/reportage/skolning-full-av-lek?fbclid=IwAR3kNnzZgIig_VpxkYgNYf9fTPS6CjvKXuSrlmtmJyP_dYrIoabOAD4j1uw

https://forskoleforum.se/manadens-forskola/angslyckans-forskola?fbclid=IwAR0umhogm2UlbLvRA35ORcZqZ8CHy4UR9HUSKd6fRNOLYzK1I_uWHrED5gA

https://staffanstorp.se/2021/03/11/hjarupsbarn-i-samarbete-med-konstnar/?fbclid=IwAR0mP2ZUsRV49AQVrrWFfH9A26_TCtklCZItF1xyL7WJI4I0ck5MqwX6i-Y

Lär även känna oss via våra öppna instagramkonto:
angslyckansforskola
angslyckan.ledning
kreativatorg

Kvalifikationer

Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument och visar tilltro till barnets förmågor samt bedriver utbildning som baseras på forskning, styrdokument och beprövad erfarenhet.

Du behöver vara en bra lagspelare och ha en god samarbetsförmåga. Att våga vara unik, modig och tänka utanför boxen är uppskattat på vår förskola. Vidare önskar vi att du är empatisk, prestigelös, ansvarstagande och lösningsfokuserad.
Du betonar helheten i barnens utveckling och ser därför samarbetet med vårdnadshavare som en betydelsefull del i ditt arbete.

Det livslånga lärandet börjar i förskolan – välkommen att forma framtiden tillsammans med oss på Ängslyckan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-08-09
9 augusti eller enligt ök

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-28

Referensnummer: 2021-245

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

Kontakt

Kontaktperson

Linda Delveus
Rektor
046-251553
linda.delveus@staffanstorp.se

Lena Tempte
biträdande rektor
046 251557
lena.tempte@staffanstorp.se

Facklig företrädare

Anders Wiking
Ombud Lärarförbundet
046-2871724
anders.wiking@staffanstorp.se

Angelina Ahlström
Ombud Lärarförbundet
046-2871725
angelina.ahlstrom@staffanstorp.se

Övrigt

En löpande urvalsprocess kan komma att användas och vi kan komma att anställa innan ansökningstiden löpt ut. Så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om vår kommun så gå in på www.staffanstorp.se.

Du som bor och jobbar i Staffanstorps kommun, vill du bli deltidsbrandman? Ring 046-25 11 90 och prata med oss, eller hör av dig till räddningstjänstens mailadress: rtj @ staffanstorp.se.

Staffanstorps kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Staffanstorps kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Ängslyckans egna sång ”Välkommen till Ängslyckan” som är ett samarbete mellan Ängslyckans barn och pedagoger och Rimstad Rockerz.

 

Ansök här: https://recruit.visma.com/External/OJCustomer3/AssignmentView.aspx?GuidExtSoftware=b1be338c-dd40-44f0-888c-13d27818ea66&guid=8AD2F588-2812-43D2-9A1A-41CC25E597AC&locId=1

Konferensvärd Parken

Trelleborgs kommun – Trelleborgs

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Parken är en konferens- nöjes- och kulturarena med påtaglig puls och värme beläget ett stenkast från Trelleborgs centrum. Under ett och samma tak finns den helägda kommunala verksamheten och det kommersiella bolaget som ansvarar för all servering. I Parken anordnas årligen omkring 400 kulturevenemang, konferenser, mässor, privata fester och olika föreningsaktiviteter. Detta ger en positiv mångfald i huset. Vi skräddarsyr lösningar med möblering, ljus, ljud, bild och streaming med en personlig och hög servicekänsla.

Arbetsuppgifter

Att både ta i praktiskt med sättningar och möbleringar, att kunna tekniken och vara relationsbyggare för en framgångsrik verksamhet i Parken är de viktigaste ingredienserna för den person som vi söker. Personen kommer tillsammans med krögaren i Parken bli ansiktet utåt för Parkens verksamheter tillsammans med befintligt energiskt gäng. Självständigt och i god samarbetsanda iordningställer vi inför både konferenser, danser och föreställningar i Parken men även vid behov på Kulturskolan, i Stadsparken och i andra kommunala lokaler. Stor vikt läggs vid social förmåga för att möta kunder och medverkande på allra bästa sätt. Att kunna projektera konferens- nöjes- och kulturproduktioner är av yttersta vikt, samt vilja och förmåga att praktiskt svara upp mot behoven.

Ett litet men starkt och stolt gäng ser fram emot en ny kollega.

Kvalifikationer

Tjänsten förutsätter att du har gymnasieutbildning. Mycket goda kunskaper samt erfarenhet inom konferens- och AV-teknik (även streaming) krävs. Goda kunskaper i övriga digitala administrativa verktyg som Outlook och FRI boknings- och föreningsregister är meriterande, samt förmåga att snabbt lära sig nya system. Arbetet ställer krav på att du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

Stor vikt läggs vid social förmåga för att möta kunder och medverkande på positivt och tryggt sätt. Att kunna projektera konferens- nöjes- och kulturproduktioner är av yttersta vikt, samt vilja och förmåga att praktiskt svara upp på ställda behov. Oregelbundna arbetstider förekommer. Arbetet kan ibland vara belastande för kroppen så därför krävs god fysik. B-körkort krävs.

Arbetstid/varaktighet

62,5% visstidsanställning t.o.m 2021-12-31, med möjlighet till förlängning.

Tillträde

2021-08-01 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Annika Eriksdotter 0410-73 30 84, 0708-81 72 00

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2021-05-23 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi kommer att använda oss av löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök här: https://trelleborg.varbi.com/se/what:job/jobID:397099/type:job/where:62/apply:1