Välj en sida

Junior Affärsinnovatör
Öresundskraft – Helsingborg

Du brinner för affärsinnovation och Co-Creation

Du drivs av din nyfikenhet och att lära nytt

Du har mod att utmana vedertagna sanningar och det traditionella

Du har insett ”There’s no business on a dead planet”

Då har vi rollen för dig som Junior Affärsinnovatör!

Koncernstab Strategi & Innovation leder Öresundskraft in i det nya energiparadigmet där vi utvecklar hållbara smarta samhällen där kunderna har en aktiv roll i energisystemet. Samhällen där klimatutsläpp och resursanvändning är i balans med planetens förmåga att hantera dessa. Vi utvecklar ett nytt energisystem där all energianvändning är smart, effektiv, flexibel och i momentan balans med energiproduktionen, såväl centraliserad som decentraliserad, och att hela detta komplexa system optimeras i realtid för minimal resursanvändning och klimatpåverkan till lägsta möjliga samhällskostnad. Strategi & Innovation driver Öresundskrafts utvecklingsportfölj där vi utvecklar nya affärer, utvecklar nya energilösningar för städer samt driver strategisk långsiktig utveckling. Strategi & Innovation deltar även aktivt i utformningen av energimarknad och -politik för att möjliggöra ett hållbart samhälle där vi snarast möjligt löser klimatutmaningen.


Om rollen

I rollen som Junior Affärsinnovatör kommer du huvudsakligen arbeta med att utveckla Öresundskrafts nya affärer som till exempel flexibilitetslösningar, laddning tunga fordon och klimatneutral fjärrvärme. Du jobbar i våra dedikerade team och driver utvecklingen tillsammans med våra kunder, våra intressebolag och andra externa nyckelpartners.

På Öresundskraft brinner vi för innovation, samskapande och kreativitet. En viktig del i arbetet med att förverkliga innovativa idéer är att hitta nya sätt att skapa affärer.
Därför behöver vi just dig som delar nyfikenheten och uppfinningsrikedomen med oss, och som vill jobba med nya affärer. En person som skapar förutsättningar, samarbeten och nätverk som för samman olika intressen och öppnar upp nya spännande möjligheter!

Som Affärsinnovatör kommer du bli en viktig del i vår transformation för att ta fram nya affärer och lösningar som anpassas till den pågående samhällsutvecklingen.


Om dig

För att du som söker denna spännande och utvecklande roll hos oss på Öresundskraft ska lyckas tror vi att du har en relevant utbildning samt en innovativ ådra.
Kanske är det så att du nyexaminerad från högskolan med en otrolig hunger av att börja arbeta på ett innovativt bolag som värnar om planeten?
Då har du kommit rätt, vi på Öresundskraft kan utveckla dig och göra dig till en nyckelperson i energibranschen!

Hos oss får du möjligheten att växa och lära dig allt om energibranschen, i gengäld vill vi att du som söker bidrar med ett stort intresse och framförallt ett nytänkande som utmanar det traditionella!

En affärsinnovatör för oss på Öresundskraft är en person som är nyfiken, gillar nätverkande och är genuint intresserad av vår egen och andra verksamheters utmaningar och potential. En person som kan koppla ihop Öresundskrafts produkter med företag, organisationer och projekt där vi kan göra skillnad på riktigt.
Du har lätt för att kommunicera och uttrycker dig obehindrat både muntligen och skriftligen på svenska och engelska.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss. Öresundskraft vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning, mångfald och en etnisk och kulturell tillhörighet kan tillföra teamet och företaget. Vi vill spegla vårt samhälle.


Om Öresundskraft

Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster lever vi får vision. ”För en bättre värld”. www.oresundskraft.se
Våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Lika enkelt ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Nyrenoverade kontorslokaler i all ära – alla får dessutom både träna varje vecka och årligen volontärsarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och hjälp oss i detta viktiga arbete! #tillsammansför17. Se gärna filmen Stolta men inte nöjda.


Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Öresundskraft AB med Jefferson Wells, en del av ManpowerGroup. Tjänsten söker du här! Vill du ha mer information kan du kontakta rekryteringskonsult Magnus Aarenstrup, Mail: magnus.aarenstrup@jeffersonwells.se eller Angela Ekelöf, Mail: angela.ekelof@jeffersonwells.se

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, så sök gärna tjänsten snarast!
Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontakter

Magnus Gunnarsson, Akademikerna, 042-490 3551
Emil Johnsson Vision, 042-490 3516

 

Ansök här: https://oresundskraft.easycruit.com/vacancy/2740731/58497?iso=se

 

Säljspecialist inom Nätverk till Cygate Region Syd
Telia Company – Malmö

 

Mitt namn är Malin Hanquist och jag är Regional Sales Manager för Cygate Region Syd – En del av Telia Company. Cygate befinner sig i en spännande tillväxt- och förändringsfas; med att guida fler av våra kunder till molnet via vår strategi: Journey to the Cloud ”JTTC”. Vi söker nu en Säljspecialist som kommer att utveckla nya och befintliga kunder med fokus på våra lösningar och tjänster inom nät. Som Säljspecialist är du våra kunders guide, och du arbetar i affärsgränssnittet mellan verksamheten och tekniken, där du omsätter kundens utmaningar till värdefulla lösningar.

Med passion för IT

Cygate är ett av Sveriges ledande IT-företag med styrka och flexibilitet. Tack vare vår långa erfarenhet, vårt personliga engagemang och vår passion till allt som stavas IT är du trygg hos oss. Genom de värdeskapande tjänster som vi kan erbjuda, spelar Cygate en viktig roll i Telias fortsatta strategi med att ta positionen som kundens naturliga digitaliseringspartner.

Vi är en del av Telia Company, och genom det kan vi erbjuda dig möjligheten att arbeta i ett bolag där det både finns entreprenörsdriv och stabilitet, samt en imponerande kundportfölj bestående av Sveriges största bolag. Det gör att du får arbeta med spännande kunduppdrag och får goda möjligheter till utveckling. Cygate är en av Ciscos största Partner och 2020 var vi Partner of the Year.

Din nästa utmaning?

Du ingår i ett team med account managers och säljspecialister. Du arbetar nära kunden ihop med kundteamet och stöttar med design, offertarbete och upphandlingar. Många affärer sträcker sig idag över flera av våra lösningsområden så det är viktigt med en bred förståelse för helheten där du kan bidra med ditt specialistområde – nät. Det ställer stora krav på din tekniska kompetens och erbjuder stor frihet att tillsammans med dina kollegor skapa kundernas framtida nätverkslösningar.

Vem är du?
Som person brinner du för att hjälpa våra kunder och guida dem inom nät, oavsett hur långt de kommit. Du är drivande i allt ifrån kunddialog och kravställning gentemot leverantörer till nätverksdesign och drift av datacenternät, brandväggar, lastbalansering, LAN/WLAN. Du skapar dig en förståelse för våra kunders behov och leder initiativ inom förvaltning och utveckling av både nya och befintliga nätverkstjänster. Som person är du en skicklig kommunikatör, och är trygg i dialogen med människor på alla nivåer av en organisation.

Din personlighet

 • Genuint intresserad av IT och dess utveckling, och du använder din omvärldskunskap för att adressera kunders behov och utmaningar

 • Får energi av att bygga relationer och skapa förtroende bland kunder och kollegor

 • Du tycker om att vara i centrum, presentera för kund, och har förmågan att lyssna in

Dina erfarenheter

 • Erfarenhet av komplexa nätverkslösningar, SD-WAN, R&S och trådlösa nät

 • Erfarenhet av strategisk nätdesign

 • Omfattande teknisk kunskap om nätverk

Meriterande om du har

 • Kunskap om molnlösningar

 • Erfarenhet av Meraki, Fortinet

 • Certifieringar inom Cisco, Aruba, HPE

 • Relevant tekniskt högskole- eller universitetsutbildning som högskoleingejör eller civilingengör

   

Mer än ett jobb!
Hos oss får du verktygen och den support du behöver för att utvecklas. Vi är ett bolag som värdesätter allas lika värde och vi tror starkt på mångfald som en del av vår framgång. Vi förstår vikten av ett modernt och flexibelt arbetssätt, och erbjuder våra anställda en rad olika förmåner.

 

Intresserad?
Vill du påbörja en spännande resa hos oss och ha roligt på vägen, sök jobbet!

Om du har några frågor, kontakta mig Malin Hanquist 0725098956 eller malin.hanquist@cygate.se eller på Linkedin.

Rekryteringen sker löpande, så tveka inte att höra av dig. Sista ansökningsdag är 05/08/2021, men på grund av semester kan svar dröja. Vi tackar för ditt tålamod och förståelse!

Välkommen till Cygate Home to your next big opportunity!

 

Ansök här: https://www.teliacompany.com/en/careers/join-us/open-positions/job_posting-3-52188/?source=indeed_organic

 

Arkivarie 8 månader
Lunds Universitet – Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Anställningen är knuten till Avdelningen för Specialsamlingar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att, inom ramen för projektet Från skugga till ljus, arbeta med urval, förteckningsarbete, omläggning och registrering av arkivmaterial som rör universitetsbibliotekets samling av ämnesordnade handskrifter. Materialet består bland annat unika arkivhandlingar, handskrifter och inbundna verk. Samlingens omfång är ca 250 hyllmeter från flera vitt skilda ämnen såsom astronomi, ekonomi, juridik, historia och österländsk litteratur. Samlingen är idag tyvärr svåråtkomlig då den publikt bara återfinns i en inskannad föråldrad kortkatalog på bibliotekets hemsida. Målet med projektet är att göra ett urval av 250 objekt från olika ämnen i samlingen som sedan ska digitaliseras, katalogiseras och slutligen registreras och publiceras i ALVIN. Ett objekt kan i detta sammanhang bestå i allt från en enskild handskrift eller ett inbundet verk till ett mindre arkiv på flera volymer. Fokus för tjänsten kommer att ligga på urval, förteckningsarbete och registrering i databasen ALVIN.

Inför avslutning av projektet planeras en mindre utställning, fysisk eller virtuell, där delar av resultatet kommer att visas för en bredare allmänhet. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl bokbindare och konservator som arkivarier och bibliotekarier. Det kommer även förekomma yttre tjänst i vår forskarläsesal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning i arkivvetenskap 60/40p eller kunskaper som förvärvats på annat sätt som bedöms likvärdig. Du ska ha god erfarenhet av att läsa äldre handskrifter. Du har erfarenhet av förteckningsarbete av arkiv och är förtrogen med de registrerings- och katalogiserings principer som tillämpas inom biblioteks- och arkivvärlden. Vi förutsätter att du har god analytisk förmåga och att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Övriga språkkunskaper som kan vara relevanta för arbete med samlingen som till exempel arabiska, persiska, latin, tyska, franska är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig med god samarbetsförmåga som samtidigt är självgående, strukturerad och målmedveten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

 

Ansök här: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:417108/type:job/where:62/apply:1

 

Testautomatiserare till ALTEN Lund
ALTEN – Sverige

Personality / Commitment

Vi söker just nu en duktig testautomatiserare för att utöka vårt härliga team på ALTEN Lund! Vi ser gärna att du gillar att arbeta i team och enligt agila metoder. Som person är du självständig, uttåtriktad och du har ett stort teknikintresse. Vi ser gärna att du trivs i en miljö där du får vara kreativ samt lösningsorienterad och en aktiv del i arbetet kring mjukvarukvalitén. Du sätter dig snabbt in i nya miljöer där du lär känna verksamheten och använder din kreativa sida vid tester.

Job / Skills

Vi söker dig med minst tre års erfarenhet och kompetens inom testautomatisering, vi ser även att du kan uttrycka dig obehindrat i både svenska och engelska.

Kvalifikationer:

 • Automatiserade tester

 • API, Postman

 • Selenium

 • Cucumber

 • REST och SOAP

 • Python

 • Jenkins

Meriterande:

 • Erfarenhet av Java

I rollen som testautomationsutvecklare kommer du vara med och ta fram samt bygga upp nya testmiljöer och du kommer kontinuerligt att utveckla, implementera och utföra testfall men också underhålla och utveckla redan befintliga processer.

Varje medarbetare är lika viktig i ALTENs framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. På ALTEN har vi ett stort utbud av uppdrag hos flera av de främsta företagen i Sverige i flera olika branscher, där dina önskemål styr din väg framåt. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar!

Som konsult får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på ALTEN. Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, Women@ALTEN och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv sätter vi högst på listan. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner såsom friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

ALTEN utsett till “Karriärföretag” 2021!
We believe in growing together.

Vid frågor kontakta Amanda Saintyves, Talent Acquisition Partner IT.
amanda.saintyves@alten.se.
Välkommen in med din ansökan!

Ansök här: https://www.alten.se/career/10262-testautomatiserare-till-alten-lund/

.