Välj en sida

Serviceingenjör Automation

Tetra Pak – Lund

 

Date: 11-Mar-2020

Location: Lund, SE

Company: Tetra Pak

At Tetra Pak we touch millions of people’s lives every day, ensuring better nutrition and healthier lifestyles through safe packaging and food processing solutions. Guided by our global brand promise, PROTECTS WHAT’S GOOD, we strive to make a difference by protecting food, people and our futures. To do this we need more than smart technology. We are looking for world-class engineering and scientific talent. People like you, who want to work with people like us.

Har du en teknisk utbildning med inriktning på automation och vill ta nästa steg i karriären som Serviceingenjör inom automation? Vi söker nu en teknikintresserad och driven serviceingenjör som får chansen att bli en del av ett mycket expansivt, dynamiskt och kunnigt team!

I denna spännande roll kommer du att arbeta som en del av vårt field operations team i Sverige. Mestadelen av arbetet är programmering. För att kunna utföra ditt uppdrag på bästa vis tillhandahåller Tetra Pak behovsbil, telefon och dator.

Vi söker dig som har rätt inställning och en stark motivation att utvecklas. Arbetet är i hög grad praktiskt och självständigt men även att kunna arbeta i en grupp vid större projekt är ett måste. Sannolikt har du alltid haft ett brinnande tekniskt intresse och en drivkraft att lösa problem.

Att arbeta som serviceingenjör inom automation, kräver förutom ett tekniskt kunnande en utpräglad servicekänsla. Du företräder Tetra Pak och ditt agerande och engagemang kommer på ett tydligt sätt påverka kundernas uppfattning om Tetra Pak som företag. Vi söker just nu en person som kommer att vara baserad i Lund.

 

Vad du kommer att göra

Utföra förebyggande underhåll och felsökning, installation och uppstart på Tetra Paks utrustning samt driva kontinuerlig förbättring hos kund
Samarbeta med kund för att upprätta och upprätthålla ett kontinuerligt positivt förhållande samt följa upp och agera på frågor och problem hos kund.
Utföra programmering och felsökning i kundernas automationssystem.
Framöver genomföra utbildningar av kundpersonal på vår utrustning
Vem du är
Som person är du flexibel, uppmärksam och har kundens behov i fokus, samtidigt som du kan prestera i pressade situationer. Du har en teknisk utbildning inom automation och förmågan att hantera tekniken både i teori och praktik. Du lockas av komplexa problem och drivs av att hitta nya lösningar. I vår utrustning samverkar mekanik och automation och vi söker dig som har gedigna kunskaper och arbetserfarenhet inom automationssystem SattLine, Siemens och Rockwell, med erfarenhet av processautomation, inriktning mot mejerier är meriterande. Genom vår egen träningsavdelning ger vi dig rätt förutsättningar att lyckas och utvecklas inom vår verksamhet. Jobbet kräver körkort och goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du behöver kunna tala flytande svenska.

Tjänsten är placerad i Lund, men du kommer att resa upp till 30% av tiden.

Tetra Pak erbjuder
Som vår nya Serviceingenjör inom automation kommer du att vara en del av ett globalt ledande bolag med visionen ”Make Food Safe and Available Everywhere”. Du kommer att samarbeta med mycket kompetenta och engagerade kollegor i en internationell arbetsmiljö som präglas av gemenskap och utveckling. Du kommer att arbeta i ett marknadsledande företag som erbjuder kontinuerlig utbildning och utvecklingsmöjligheter. Tetra Pak erbjuder även attraktiva pensions- och försäkringssystem.

 

Ansökan

Vänligen ansök med CV och personligt brev senast den 19 april 2020, via vår career site jobs.tetrapak.com.

För mer information om tjänsten, kontakta Mikael Larsson på +46 46 36 3396

Frågor gällande din ansökan, kontakta Martin Fosser +46 46 36 4674

För fackliga frågor och information, kontakta Unionen/Lisbeth Larsson på +46 46 36 2320 or Sveriges Ingenjörer/Lars Haraldsson på +46 46 36 2533

 

Ansök här: https://www.ingenjorsjobb.se/job/5k5lc/serviceingenjor-automation?utm_source=indeed&utm_medium=cpc&utm_campaign=indeed&utm_source=Indeed&utm_medium=cpc&utm_campaign=Indeed

 

Teknisk support

Progrits – Limhamn-Bunkeflo

 

Vill du var med på en resa i ett växande mjukvarubolag med höga ambitioner där det du gör kommer att efterfrågas och göra skillnad, på riktigt – och där du har väldigt stor chans att växa och utvecklas?

Barkfors är ett lönsamt och växande mjukvarubolag inom logtech. Nu söker vi dig som vill hjälpa våra kunder att använda och förstå vår produkt på bästa sätt. Vi vill ge en grymt bra kundupplevelse i allt vi gör och där kommer du att vara en mycket viktig del!

 

Om rollen

Rollen som Teknisk support hos oss innebär att du hjälper våra kunder med vårt transportplaneringsystem T5. Dina arbetsuppgifter kommer innebära att hantera komplexa ärenden. Vad menar vi med komplexa? Jo! T5 är ett affärssystem med många funktioner vilket skapar stora valmöjligheter för kunderna. En del gånger kan du lösa kundens problem direkt i telefon eller mail och andra gånger behöver ärendet eskaleras till våra kompetenta utvecklare. Det kommer även vara en mindre del administration i rollen. När du har blivit varm i kläderna finns goda möjligheter att utveckla rollen till att också innehålla utbildning och implementation.

 

Om dig

För att må bra, trivas och bli framgångsrik i rollen är din inställning lika viktig som din erfarenhet. För att kunna avgöra vilken typ av lösning kunden behöver är det till fördel om du har en teknisk bakgrund. Kanske har du pluggat systemutveckling eller spenderar mycket av din fritid på programmering men tycker det är lika roligt att hjälpa kunder? På plats arbetar utvecklarna mycket i C# och SQL, det är ett plus i kanten om det är något du har kommit i kontakt med.

Dina kollegor och vänner skulle beskriva dig som en person med mycket energi och som gillar när det händer saker. Du är orädd och gillar att ta kontakt med andra och har förmågan att lyssna in, läsa av situationen och säkerställa att det som utlovas också blir gjort.

Låter det intressant – kontakta oss!

Låter det här som ett team, en arbetsmiljö och kultur du skulle kunna trivas i – då vill vi gärna höra mer från dig! Sök jobbet, connecta med oss eller dela detta med någon du tror skulle passa in.

Har du frågor om tjänsten, teamet eller företaget hör du av dig till Jesper Tunér, VD.

 

Vilka vi är

Barkfors kärnprodukt är mjukvaruprogrammet T5; ett transportledningssystem fullspäckat med finesser för att förenkla och förbättra transportföretagens dagliga arbete.

Bolaget har en ledande position på den svenska marknaden, och våra kunder arbetar med transport och logistik. De kan vara alltifrån stora lastbilscentraler till mindre åkerier samt företag inom renhållningssektorn.

Barkfors har närmare 20 anställda som tillsammans jobbar för att utveckla system och kundrelationer.

En del av Progrits

Barkfors är en del av Progrits – en nordisk mjukvarukoncern med ett tiotal entreprenörsdrivna bolag inom branscherna fordon, e-handel/logistik och resor. Vi drivs av teknisk innovation, med kravet att kundnyttan alltid står i centrum.

Att vara en del av Progrits innebär ökade möjligheter för utveckling både för oss som företag och för dig som anställd, och samtidigt större trygghet.

Är du som oss, tror vi att du vill känna meningsfullhet på jobbet – och vara med om att göra Barkfors till ett ännu bättre och roligare ställe att jobba på. För roligt är viktigt – jobbet är en för stor del av livet för att inte ha kul.

 

Ansök här: https://jobs.progrits.se/jobs/863919-teknisk-support

Registrator

 

Simrishamns kommun

 

 

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Nu söker Simrishamns kommun en registrator till ett spännande och omväxlande uppdrag. Du kommer att arbeta inom kanslienheten på kommunledningskontoret i nära samarbete med vår nämndssekreterare, överförmyndarhandläggare och övriga kollegor.

 

Arbetsuppgifter

Rollen som registrator är central och viktig för säkerställandet av en korrekt hantering av kommunens information och allmänna handlingar. Du får som registrator hos oss möjlighet att med din kunskap bidra till att säkerställa goda arbetsprocesser samt professionell hantering av allmänna handlingar.

Du arbetar med diarieföring av allmänna handlingar i vårt dokument- och ärendehanteringssystem Evolution.

Arbetsuppgifterna innefattar:

daglig hanteringen av inkommande handlingar, e-post och postöppning
råd och stöd i diarieföringsfrågor till verksamheterna
service till allmänheten i frågor som rör allmänna handlingar
– hålla i utbildningar för kollegor och vara delaktig i utvecklingen av dokument- och ärendehanteringen inom kommunen
backup för vår överförmyndarhandläggare
ansvarar tillsammans med nämndssekreteraren för e-förslag
andra administrativa uppgifter

Simrishamns kommun har startat en process för upphandling av ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem och du kommer att få möjligheten att vara delaktig i upphandling och implementeringen av det nya systemet.

Detta är ett mycket omväxlande arbete där en del av dina arbetsuppgifter styrs av verksamhetens varierande behov, medan en del arbetsuppgifter är mer konstanta.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av registratorsarbete inom offentlig förvaltning. Du har lätt för att lära dig nya saker och du är van att arbeta i Officepaketet och IT-system för dokument- och ärendehantering.

Du har relevant utbildning, gärna på universitetsnivå, alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har grundläggande juridiska kunskaper i lagstiftning gällande allmänna handlingar, framför allt tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen.

Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av myndighetsutövning då det i rollen ingår att vara backup för vår överförmyndarhandläggare. Överförmyndarhandläggaren arbetar med tillsyn och handläggning av ärenden som rör godmanskap, förvaltarskap och förmyndarskap enligt gällande lagstiftning.

Erfarenhet av projektledning, utredningsarbete eller ärendeberedning är också meriterande.

Som person är du utvecklingsorienterad, serviceinriktad och ansvarstagande. Du är van vid att arbeta självständigt och prioritera bland dina arbetsuppgifter, men har samtidigt lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du har god administrativ förmåga och du är välformulerad i tal och skrift. Ett professionellt och gott bemötande är en självklarhet för dig i alla dina relationer till medborgare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar löpande rekrytering.
Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Omgående tillträde, eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2020-04-17

Referensnummer: A945654 – 2020

 

Ansök här: https://recruit.visma.com/External/OJCustomer3/AssignmentView.aspx?GuidExtSoftware=32d77766-64cc-4cc1-b20b-6142acb9910e&guid=40241365-55E5-48F5-BCDD-534F72DF9556&locId=1

Vaktmästare och IT samordnare till Yrkesgymnasiet Malmö

 

Thorengruppen AB – Malmö

 

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 13 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering. Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser vilket ger resultat. T ex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten. Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt.

Vi utbildar framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker m fl.

 

Beskrivning

Vi söker en vaktmästare i kombination med IT-samordnare som hjälper både personal och elever med allt
från att skruva upp hyllor och laga trasiga handtag på dörrar till att hjälpa till och samordna hanteringen
av våra datorer på skolan.

Det är viktigt att du tycker om att stötta och hjälpa till med allt, litet som stort
för att underlätta elevernas och personalens vardag.
Din roll
Du kommer att hantera vardagliga sysslor så som att vara behjälplig när saker går sönder eller när
batterier behöver bytas samt koordinera arbetet med elevers och personalens datorer. Du kommer
veckovis att göra kontroll av våra lokaler så att allt fungerar som det ska.
Ort: Malmö
Omfattning: Tjänsten är på 50%
Arbetsuppgifter
Vaktmästaruppgifter samt IT-samordnare på skolan.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet som vaktmästare och/eller IT-samordning sedan tidigare.
Det här erbjuder vi dig
På Yrkesgymnasiet får du verka i en arbetsmiljö som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns
för stort eller svårt. I ditt arbete kommer du att ha roliga och varierade uppgifter, och en ledning som
stöttar dig hela vägen. Du får även tillgång till utbildning/friskvårdspeng och kan varje år delta i Thoren
Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla
anställda.
Sista ansökningsdag: 2020-04-30, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma
att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
För information
Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Yrkesgymnasiets rektor Nadja Metovski 0722196400
Vill du veta mer om vår skola, vår pedagogik och upplägg? Kontakta oss gärna eller gå in www.
yrkesgymnasiet.se.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och
eftersträvar mångfald.

 

Vilka är vi?

ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. Vi är en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.

 

Ansök här: https://thorengruppen.varbi.com/what:job/jobID:327772/type:job/where:1/apply:1

 

Försäljare till Skåne län (Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad)

 

Systembolaget – Malmö

 

Gillar du mat & dryck? Vill du ha ett arbete där du verkligen gör skillnad?
Till flera av våra butiker i Skåne län (region Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg) söker vi flera försäljare som vill ta kundmötet till högsta nivå. Anställningen är tidsbegränsad och på deltid, med start omedelbart.

Arbetstidstider är mellan 06.00-22.00 enligt schema och du jobbar 2 av 3 lördagar.

 

Om arbetet

Som försäljare är du Systembolagets ansikte utåt. Det viktigaste i rollen är att erbjuda alla kunder bästa tänkbara service. Det dagliga arbetet som försäljare i butik innebär att du växlar mellan att möta kunder, arbeta i kassan eller på lagret, plocka upp varor i butiken, samt lokalvård. Stark teamkänsla, högt tempo och trevliga möten kännetecknar arbetet.

 

Krav

 

Du ska ha fyllt 20 år
Du ska ha erfarenhet av att jobba med service
Gymnasiekompetens
God svenska i tal
Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Alla nyanställda får till exempel en introduktion.

 

Ansökan

Vid intresse är du välkommen att registrera din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 mars. Vi behandlar ansökningar löpande, och butikerna kan komma att avsluta sin annonsering tidigare. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller brev.

 

Ansök här: https://www.omsystembolaget.se/jobba-hos-oss/soka-jobb/lediga-jobb/forsaljare-till-skane-lan-malmo-lund-helsingborg-kristianstad-1441

 

Stödassistent på Fäladen

 

Lunds Kommun

 

Stödassistent på Fäladen
Vård- och omsorgsförvaltningen
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

 

Om oss

 

På serviceboendet Fäladen 1 på Magristratsvägen bor 15 brukare i åldern 40-80 utspridda i bostadsområdet. Varierande funktionsnedsättning samt med psykiska inslag.

Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC). IBIC är en nationell modell med fokus på brukarens individuella behov som beskrivs genom systematisk dokumentation och följs upp regelbundet.

 

Arbetsuppgifter

. Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag.

Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien och läkemedelshantering.

I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Vi söker dig som
Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
Datorvana
Strukturerad
Skapa goda relationer
Vara flexibel
Erfarenhet krävs.

 

Förmåner

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 4/5 2020
Ansökan
Ansök här
Ansök senast
Sista ansökningsdag: 2020-04-17

Referensnummer
2020/295
Kontaktperson(er)
Helena Lysebring Enhetschef, 046-3599329
Ann-Christin Persson Rekryteringskoordinator, 046-3598423
Facklig(a) företrädare
Kommunals expedition, 046-3596733

 

Ansök här: https://www.lund.se/arbete–lediga-jobb/lediga-jobb/jobb-detalj/?guid=327717