Välj en sida

Platschef – Malmö byggservice

 

Byggmästar´n – Landskrona

 

Som platschef är du drivande i produktionens planering och framfart och arbetar med produktionsplanering, tidplan, arbetsberedning, ekonomistyrning mm. Du har kontakt med beställare, konsulter, leverantörer, underentreprenörer och våra egna hantverkare. Tjänsten är på Malmö byggservice.

Vi söker Dig som har några års erfarenhet från produktionen som platschef eller arbetsledare. Du har gått på yrkeshögskola eller likvärdigt inom byggproduktionsledning och har jobbat som hantverkare/snickare några år. Du känner till branschen och jobbar idag med liknande arbetsuppgifter.

Du är engagerad och driven och har en god samarbetsförmåga och social kompetens och gillar att driva projektet framåt tillsammans med ditt byggteam till ett projekt med nöjd kund. Du är bekväm i ledarrollen och med att fatta beslut.

Hos oss får du möjlighet att ha frihet under ansvar och fatta beslut inom projektets ramar, men ändå ingå i ett projektteam där ni gemensamt driver projekten framåt. Vi har många nöjda medarbetare och har du väl börjar hos oss hoppas vi på att du ser det långsiktigt och vill växa och utvecklas med oss och vara en del av Byggmästar´n i skåne.

Du är välkommen att göra din ansökan och bifoga personligt brev och CV på vår hemsida, http://www.byggmastarn.nu/jobba-hos-oss/. Urvalet och tillsättningen av tjänsten kommer att ske löpande. För frågor om tjänsten kontakta Magnus Nilsson, avdelningschef Malmö byggservice, 0705-10 08 72 eller vår personalavdelning Jeanette Nordström 040-60 66 360. För ytterligare information om oss, se vår hemsida www.byggmastarn.nu.

 

Ansök här: http://www.byggmastarn.nu/jobdata/platschef-malmo-byggservice/

 

Arbetsledare – Landskrona

 

Byggmästar´n – Landskrona

 

Vi söker arbetsledare både inom Landskrona entreprenad och byggservice. Rollen skiljer sig på det sättet att på entreprenad jobbar du i ett team med platschefen och hantverkarna på den större byggarbetsplatsen, medan du på byggservice håller i det mesta själv tillsammans med hantverkarna och underentreprenörerna. Arbetsuppgifterna på byggservice är hela processen från att någon ringer och ber oss titta på ett jobb till slutfakturering till kunden. På entreprenad kan uppgifterna innefatta produktionsplanering, tidplanering, arbetsberedning till hantverkarna, leveransmottagning och beställning, måttagning och utsättning mm. Du har kontakt med beställare, konsulter, leverantörer, underentreprenörer och våra egna hantverkare. Tjänsten är på Landskrona entreprenad respektive Helsingborg byggservice.

Vi söker Dig som har några års erfarenhet från produktionen som arbetsledare. Du har gärna gått på yrkeshögskola inom byggproduktionsledning och har gärna en bakgrund som hantverkare inom trä, betong eller liknande. Du känner till branschen och jobbar idag med liknande arbetsuppgifter.

Du är engagerad och driven och har en god samarbetsförmåga och social kompetens och gillar att driva projektet framåt tillsammans med ditt byggteam till ett projekt med nöjd kund. Du är bekväm i ledarrollen och med att fatta beslut och om du är på byggservice intresserad av att hålla igång många mindre projekt samtidigt och på ett strukturerat sätt.

Hos oss får du möjlighet att ha frihet under ansvar, utvecklas och kunna påverka och bidra med förslag och lösningar. Vi arbetar med en platt och målstyrd organisation och det innebär att du kan vara delaktig i beslut för projektet och gillar du att driva projekt tillsammans i ett team kommer du att trivas hos oss. Vi har många nöjda medarbetare och har du väl börjat hos oss hoppas vi på att du ser det långsiktigt och vill växa och utvecklas med oss och vara en del av Byggmästar´n i Skåne.

Urvalet och tillsättningen av tjänsten kommer att ske löpande. För frågor om tjänsten kontakta Marcus Ingelsson (projektchef nordvästra Skåne), 0418-49 13 40 eller vår personalavdelning Jeanette Nordström 040-60 66 360.

 

Ansök här: http://www.byggmastarn.nu/jobdata/arbetsledare-nordvastra-skane-2/

 

Behandlare till HVB-hemmet Olsgården

 

Helsingborgs stad

 

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen
Socialförvaltningen är indelad i tre verksamhetsområden:
Vuxen, Barn/ Unga och Familj och Gemensamma Resurser.

Vuxenverksamheten vänder sig till personer över 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem, samt personer med psykisk funktionsnedsättning. Verksamheten är funktionsindelad i Utredning- och Uppföljningsteam, Stöd och Behandling, Stödboendeenhet och Socialpsykiatri boenden.
Olsgården är ett behandlingshem i Helsingborgs stads regi och tillhör Vuxenverksamhetens Stöd och behandlingsenhet.
Olsgården riktar sig till män över 20 år med alkohol- och drogproblem.

Olsgården HVB erbjuder dygnet runt behandling med KBT som metod. Övergripande målsättning är att hjälpa klienterna att hitta en meningsfull tillvaro som gör det värt att leva utan droger och kriminalitet.

Vi söker en ny kollega och letar efter dig som är engagerad och genuint intresserad av att skapa mening och värde för de vi finns till för.

Verksamheten är schemalagd hela dygnet. Ensamarbete förekommer kvällar, helger samt dagtid i behandlingen. Arbetstiderna för denna tjänsten är dagtid, men kan förändras till schemalagd arbetstid. Verksamhetens behov styr hur arbetet behöver förläggas.
Förutom det dagliga stödet oss kollegor sinsemellan, har vi även förmånen erhålla kvalificerad handledning av en extern handledare på regelbunden basis.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du blir kallad till intervju ska du vara förberedd på att ett utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas för tjänsten.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar med behandling som är inriktad på att träna klientens förmåga att själv minska risken för återfall. Behandlingen fokuserar på att ge klienten möjlighet att prova nya beteenden och lära sig andra strategier för att lösa det som drogen fixade och som är bättre anpassade till ett nyktert liv.

För att uppfylla målsättningen med behandlingen ska klienten erbjudas ett antal verktyg som han kan använda för att hantera bl a känslor, svårigheter, obehag och sug. Vi arbetar med KBT, återfallsprevention, social färdighetsträning och friskvård i grupp. Vi erbjuder även enskilda samtal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
socionomexamen, utbildning till behandlingspedagog, behandlingsassistent eller motsvarande minst två års eftergymnasial utbildning
minst 2 års erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen
goda kunskaper om missbruk och beroende
kunskaper och erfarenheter av individuella samtal och gruppbehandling
körkort och kör bil

 

Vi ser gärna att vår framtida kollega har:
mycket god förmåga att samarbeta
förmåga att självständigt planera och utföra sina arbetsuppgifter
ansvarskänsla och är delaktig i gruppens gemensamma uppdrag
ett positivt och respektfullt förhållningssätt i mötet med andra människor
en vilja att tänka nytt för att främja utveckling och förbättring

KBT-utbildning och erfarenhet är meriterande, liksom kunskap om kriminalitet som livsstil.
Gärna erfarenhet av psykiatri.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Övrig information
Sista ansökningsdag: 24 juni

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner
Eva Jönsson

Sektionschef

073-153 30 35

eva.jonsson9@helsingborg.se

Christina Gustafsson

Kommunal

042-106132

Claes Hulthén

Vision

042-107365

Evert Blohme

SACO

Evert.Blohme@helsingborg.se

 

Ansök här: https://web103.reachmee.com/ext/I017/1118/job?site=9&lang=SE&validator=9ec24d855e37a090a5e232077f53c593&ref=https%3A%2F%2Fhelsingborg.se%2F&ihelper=https%3A%2F%2Fhelsingborg.se%2Farbete%2Flediga-jobb-i-helsingborgs-stad%2F&job_id=651

 

Elevassistent till Borgmästarskolan

 

Helsingborgs stad

 

Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.
Om arbetsplatsen
Borgmästarskolan i Helsingborg erbjuder grundsärskola med inriktning ämnesområden samt gymnasiesärskolans individuella program för elever inom autismspektrumtillstånd. Skolan är till för elever som behöver den lilla anpassade miljön med strukturerad och tydliggörande pedagogik. Vi erbjuder en lugn miljö för våra elever med små grupper och hög personaltäthet.

Arbetsuppgifter
På Borgmästarskolan arbetar du med elever i särskolan som har funktionsvariation inom autismspektraområdet. Du kommer att arbeta i nära samarbete med en lärare och övriga elevassistenter i ett arbetslag. Du ska stödja elevens lärande tillsammans med dina kollegor, både under skoltid och under fritidstid.

Du ansvarar för tillsyn, omsorg och egenvård och ser till att dagen fungerar för eleven. Du stärker och utvecklar elevernas sociala samspel och är en förebild för dem.

Digitala verktyg är en naturlig del i undervisningen och i ditt uppdrag som medarbetare i staden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom Barn- och Fritid eller annan likvärdig utbildning som elevassistent/personlig assistent.

Du har kompetens och erfarenhet av att arbeta med elever inom särskolan och autismspektraområdet.

En merit för arbetet hos oss är att du har utbildning i Studio 3. Efter utbildningen har du fått förståelse och kunskap kring att bemöta människor med utmanande beteende och hur du genom lågaffektivt bemötande kan minska eller undvika konflikter och utbrott. Du har fått en ökad kunskap kring människor med funktionsnedsättning och exempel på vad man som personal behöver tänka på i det dagliga arbetet.

Som elevassistent ser vi att du har ett lågaffektivt bemötande där du genom att vara förutseende kan hjälpa eleverna att inte hamna i affektlägen och där du med ditt lugn och fingertoppskänsla kan lugna situationer som kan uppstå.

Du har ett positivt och tryggt förhållningssätt och ser möjligheter och anpassar utifrån elevernas behov.

Du är självgående men har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i arbetslag.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information
Sista ansökningsdag: 2020-06-12

Anställningsform: Semestertjänst

Omfattning: 85-100%

Tillträdesdatum: 2020-08-14

Varaktighet: 1 vikariat 200814-210112 med möjlig förlängning, 2 vikariat läsåret 2020-2021

Antal tjänster: 3

 

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner
Inger Granstedt

Rektor

042-10 53 86

inger.granstedt@helsingborg.se

Nina Lundell

Administrativ Chef

072-974 78 22

Nina.Lundell@helsingborg.se

Elrika Strandberg

Elevassistent och arbetsplatsombud för kommunal

042-105235

elrika.strandberg@helsingborg.se

 

Ansök här: https://web103.reachmee.com/ext/I017/1118/job?site=9&lang=SE&validator=9ec24d855e37a090a5e232077f53c593&ref=https%3A%2F%2Fhelsingborg.se%2F&ihelper=https%3A%2F%2Fhelsingborg.se%2Farbete%2Flediga-jobb-i-helsingborgs-stad%2F&job_id=649

 

 

Projektkoordinator, vikariat 1 år

 

Studentlitteratur – Lund

 

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att producera digitala produkter. Detta innebär att du kommer att omvandla tryckta böcker till digitala, och göra i ordning manus för digitala övningar. Arbetet sker i Office-paketets program, specialprogram och egenutvecklade produktionsverktyg.

Vi söker dig som har ett intresse av pedagogik och/eller språk. Som person tror vi att du är strukturerad och noggrann med förmåga att ta eget ansvar. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du ser förändringar som en positiv del av vardagen, är flexibel och har lätt för att samarbeta i ett lag.

Du tycker om att lära dig nytt och tycker det är roligt att arbeta koncentrerat framför datorn. Du bör även ha goda kunskaper om hur en PC/Mac fungerar och kunna grunderna i filhantering och Office-paketets program Word, Excel och PowerPoint.

Det är ett vikariat på ett år med början så snart det är möjligt.

Välkommen att skicka din ansökan före den 18 juni, 2020.

 

Ansök här: https://studentlitteratur.teamtailor.com/jobs/891951-projektkoordinator-vikariat-1-ar

 

Skolkurator 40-50% Södra Sandby

 

Lunds kommun

 

Barn- och skolförvaltning
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss
I natursköna Södra Sandby strax utanför Lund söker vi nu en kurator på 40-50% fördelat på två rektorsområden. Placering: Byskolan/Österskolan samt Uggleskolan/Revinge skola.

Arbetsuppgifter
Elevhälsan arbetar huvudsakligen med att främja elevernas hälsa, utveckling och måluppfyllelse enligt skollagen. Du är en naturlig del i elevhälsoteamen och samarbetar med elevhälsans övriga professioner. Tjänsten kräver att man har en förmåga att arbeta självständigt, men ändå ha en god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare, kollegor och externa parter och skapa goda relationer med dessa.

Arbetet kan bestå av följande:
Hälsofrämjande och förebyggande insatser
Skolsocial kartläggning/ utredning av enskild elev
Flerpartssamtal elev – föräldrar – lärare – nätverk
Stödsamtal med enskild elev
– Arbete med elever i grupp, klassarbete, gruppsamtal, motivations- och krissamtal och bearbetande samtal
Utredande och rådgivande
Drivande i arbetet med problematisk skolfrånvaro
Handledning och konsultation till skolpersonal
– Samverkan skola – socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri – habilitering eller andra myndigheter för insatser kring enskild elev
Samverkan skola, socialtjänst, fritid och polis för förebyggande insatser inom ramen för socialtjänstens preventiva arbete
Organisatoriskt/ strukturellt arbete
Samverkan med skolans personal i arbetet med skolans likabehandlingsarbete
Krishantering
Utbildningsinsatser inom skolsocialt arbete
Vi söker dig som
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har en vilja att arbeta i och utveckla verksamheten i elevhälsoteamen. Meriterande är utbildning i/erfarenhet av Motiverande samtal, Repulse samt utbildning om NPF. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Enligt avtal
Tillträde: 2020-08-10
Ansökan
Ansök här
Ansök senast
Sista ansökningsdag: 2020-06-21

Referensnummer
2020/516
Kontaktperson(er)
Lars Lundgren, 046-3597966
Susanne Berndtros, 046-3597664

 

Ansök här: https://www.lund.se/arbete–lediga-jobb/lediga-jobb/jobb-detalj/?guid=338492

 

 

Familjens Jurist söker Receptionist till Malmö

 

Familjens Jurist i Sverige AB – Malmö

 

Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå inriktad på juridisk rådgivning till privatpersoner. Verksamheten omfattar alla delar av familjerätten men även områden som migrationsrätt, målsägandebiträde, LVU etc. Genom vår storlek och styrka kan vi erbjuda många förmåner och möjligheter för dig som vill arbeta med familjerätt. Familjens Jurist är ett helägt och fristående dotterbolag till Fonus ekonomisk förening.

Familjens Jurist behöver förstärka teamet med en receptionist till Kundområde Skåne/Halland. Tjänsten är placerad i Malmö men kan innebära tjänstgöring även i Lund och Helsingborg som tillhör kundområdet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% med möjlighet till heltid. Familjens Jurist tillämpar sex månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Som receptionist har du ett övergripande ansvar för kontoret och stödjer våra jurister med administrativt arbete som är nödvändigt för att vi på ett effektivt sätt ska kunna hjälpa våra kunder. Familjens Jurist jobbar ständigt med att göra livet tryggare och enklare, i sorg, glädje och allt däremellan.

Vad önskar vi av dig?
Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens.

Som receptionist ansvarar du för att kontoret är representativt. Du håller ordning och reda i både personal- och kundytorna. Du tar även emot våra kunder, hanterar post samt stöttar dina kollegor med administrativt arbete.

Då arbetet till stor del består av kundkontakt bör du ha en mycket hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer. Du sätter kunden i främsta rum och har förmåga att sortera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har också god samarbetsförmåga samt är flexibel och prestigelös i ditt arbete. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en god administratör och arbetar självständigt, noggrant och strukturerat. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
Som receptionist hos Familjens Jurist kan du förvänta dig ett omväxlande arbete. Du blir en del av landets största aktör inom familjejuridik, och får arbeta i en spännande miljö med engagerade, professionella och samtidigt prestigelösa kollegor. Familjens Jurist erbjuder för rätt person en spännande och utvecklande tjänst i ett expansivt företag med kontinuerlig kompetensutveckling.

Är du intresserad?
Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 30 juni 2020.

För frågar är du välkommen att kontakta:
Caroline Blomsten, Kundområdeschef, telefon: 042-12 45 63, e-post: caroline.blomsten@familjensjurist.se
Sofia Larsson, facklig representant Handels, telefon: 031-859801, e-post: sofia.larsson@familjensjurist.se

 

Ansök här: http://web103.reachmee.com/ext/I018/715/job?site=5&lang=SE&validator=67cad045dc5c282733a1ca1ceb7d433a&job_id=506

 

 

Fastighetsreparatör

 

Trolle Ljungby AB – Kristianstad

 

Om företaget
Driftbolaget Trolle Ljungby AB driver och förvaltar fastigheterna tillhörande Trolle Ljungby och Årups Fideikommiss. Bolaget har 35 anställda och bedriver sin verksamhet på 12 900 hektar. De stora verksamhetsgrenarna är skogsbruk, lantbruk, jakt och arrendeförvaltning.
En annan verksamhetsgren i bolaget är fastighetsförvaltning, där ingår drift och underhåll av de egna byggnaderna tillhörande lantbruk och godsförvaltning samt hyresbostäder med ca 100 hyresenheter.
Vi utökar nu vår personalstyrka och söker en fastighetsreparatör för att underhålla och reparera våra fastigheter.
I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal.

Dina arbetsuppgifter
Som fastighetsreparatör är du en av bolagets viktigaste representanter i mötet med hyresgästerna som finns i Trolle Ljungby, Gualöv, Bromölla, Sölvesborg och Näsum.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för både den inre och yttre skötseln utav Trolle Ljungbys fastigheter. Du arbetar med de felanmälningar som kommer in genom att planera och utföra dessa självständigt i största möjliga mån men ibland även ihop med en trevlig kollega. Du kommer också att utföra reparationer och underhåll i form av snickeriarbete, målning och enklare vvs-arbeten. Tjänsten innebär även en viss del administration, så som beställning av material och hantering av felanmälningar mm.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Som Trolle Ljungbys nästa medarbetare vill vi att du är engagerad och lösningsorienterad.
Du har helst en bakgrund som fastighetsreparatör alternativt kommer du från bygg eller VVS-branschen.
Du trivs i mötet med olika människor och med att hjälpa dessa. Som person är du ansvarstagande och har inga problem med att planera och lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar självständigt och tar initiativ till att hitta olika lösningar på de problem som dyker upp. Som kollega är du positiv och bidrar till en god stämning. Du välkomnas till ett spännande bolag med kompetenta medarbetare!
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper! Du är positiv, serviceinriktad och har ett öppet sinne för att lära dig nya saker. Dessutom är du prestigelös och kan hugga i där det behövs.
B-körkort är ett krav, vi tillhandahåller servicebil. Goda kunskaper i Officepaketet krävs då mycket kommunikation och uppföljning sker via Outlook och Excel.
Yrkesbevis inom bygg eller VVS är meriterande.

Information och kontakt
Tjänsten är på heltid med utgångspunkt i Trolle Ljungby. Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!
Sista ansökningsdag är den 25 juni 2020 och du hittar tjänsten på www.wikan.se
Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Andreas Håkansson på telefon 044 – 590 65 07.

Om Wikan Personal
Wikan Personal är din personliga och lokala arbetsgivare i bemanningsbranschen. Vårt breda kontaktnät hjälper dig som har rätt inställning och kompetens, till arbete. Vi verkar i flera olika branscher, vilket öppnar många dörrar för dig i jakten på nästa jobb. Vi lägger fokus på vår personal, deras välmående och utveckling. Vi kan personal.

Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se

 

Ansök här: https://wikan.se/Ledigt-jobb/5902/Fastighetsreparator/

 

Familjerådgivare, Lunds kommun

 

Lunds kommun

 

Socialförvaltningen
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss
Familjerådgivningen i Lund är en del av Socialförvaltningen. Vi är en verksamhet som i samverkan med kommuner i mellersta Skåne erbjuder familjerådgivning. Som verksamhet består vi av 11 familjerådgivare, en administratör samt enhetschef. Verksamheten bedrivs i lokaler i Centrala Lund.

Arbetsuppgifter
I arbetet som familjerådgivare kommer du företrädesvis att arbeta med par som lever samman och har relationsproblem. Det kan handla om konflikter, kommunikationsproblem eller akuta kriser. Det rör sig om behandlande samtal med terapeutisk inriktning.

En del par vill få hjälp att förbättra och behålla sin samlevnadsrelation, andra att separera på ett bra sätt för barnens skull och en del vill få stöd i att klargöra om samlevnaden ska fortsätta eller inte.

Som familjerådgivare utför du ett varierat och mycket viktigt arbete. Familjerådgivning har en mycket viktig förebyggande funktion i relation till individers psykiska hälsa och barns uppväxtvillkor. Det är centralt att barnens perspektiv och behov hålls levande i samtalen med de vuxna.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande samt grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). Vidare är det önskvärt att du har erfarenhet av kvalificerat samtalsinriktat behandlingsarbete. Du behöver vara flexibel, ha god samarbetsförmåga och ha lätt för att skapa goda relationer. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön enligt överenskommelse
Tillträde: Snarast
Sista datum: 2020-12-31
Ansökan
Ansök här
Ansök senast
Sista ansökningsdag: 2020-06-21

Referensnummer
2020/512
Kontaktperson(er)
Enhetschef Tommy Persson, 046-359 57 34
Facklig(a) företrädare
Anna Nilsson, Vision, 046-359 51 30
Björn Hultenberg, SSR, 046-359 91 57

 

Teknisk säljare/Lagerarbetare Lund

 

Lundagrossisten – Lund

 

VI SÖKER NYA MEDARBETARE TILL VÅRT GÄNG I LUND!
Lundagrossisten är en av Sveriges ledande VVS-grossister med 16.000 lagerlagda artiklar, 170 anställda och en årlig omsättning på 1 miljard kronor. Vi finns på 16 platser i landet – från Malmö i söder till Gävle i norr – med en koncentration av åtta enheter i Stockholmsområdet och två i Uppsala. Våra kunder är uteslutande professionella och yrkesskickliga rörinstallatörer med ett stort kontinuerligt VVS-behov.
På Lundagrossisten får du ett intressant och omväxlande jobb med kunden i fokus!
Våra kunder är rörinstallatörer och VVS-butiker som du skall expediera och hjälpa vid kunddisk eller via telefon. Tjänsten går således ut på att ge kompetent och trevlig service till våra befintliga kunder, men inkluderar även övriga lagersysslor såsom inleveranser och kontroll av inkommande gods.

Tjänsten är en heltidstjänst och innebär goda utvecklingsmöjligheter då Lundagrossistens policy är att internrekrytera till befattningar inom inköp, marknad, IT, utesälj och platschefsansvar.

Egenskaper
Som medarbetare på Lundagrossisten krävs det att du har ett strukturerat arbetssätt och tycker om att jobba i ett högt tempo och med många kontakter samt att du tar ansvar och egna initiativ. Egenskaper som är relevanta är engagemang, flexibilitet, prestigelöshet samt en god känsla för service och försäljning.

VVS-kunskaper är initialt inte ett krav, men du ska däremot vara motiverad att erhålla dessa kunskaper på arbetsplatsen via interna utbildningar samt praktiskt arbete. Vi ser gärna att du har ett intresse för teknik, bygg eller mekanik.

B-körkort är inte ett krav vid ansökningstillfället, men skall innehas inom 12 månader.

 

Omfattning Heltid

Anställningsform Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Ingångslön Fast månadslön

 

Månadslön som fullärd Teknisk säljare/Lagerarbetare är för närvarande 30 852 kr (normalt efter 1-2 års anställning). Därefter individbaserad månadslön, beroende på din kompetensutveckling, ansvar och prestation.

Vi är just nu inne i en expansiv fas och har för närvarande ett stort rekryteringsbehov. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Sista ansökningsdag är den 3 Juli 2020.

Ansök via www.lundagrossisten.se

 

Ansök här: http://web103.reachmee.com/ext/I005/993/job?site=6&lang=SE&validator=a5eb615b901ae3f5bd3e9b5c6286ef53&job_id=116