Välj en sida

Förstelärare till Kommunikationsskolan

Malmö Stad

 

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en förstelärare till Kommunikationsskolan!

Som förstelärare är ditt huvuduppdrag att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Det ingår också i uppdraget sprida kunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare genom kollegialt lärande. Du tar också ett särskilt ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med skolledningen. Som försteläraren arbetar du huvudsakligen på Kommunikationsskolan men har också delvis ett kommun- och förvaltningsövergripande uppdrag att sprida goda exempel och bidra till den gemensamma utvecklingen för varje elevs bästa skola. Kommunikationsskolan har också i uppdrag att arbeta mot hela Malmö Stad som ett kunskapsnav kring språkstörning. Som förstelärare kommer du därför att handleda och föreläsa även för lärare från andra skolor.

Under läsåret 20/21 kommer uppdraget som förstelärare innebära att du bidrar till att driva och kvalitetssäkra skolans utvecklingsarbete med ledning och stimulans samt extra anpassningar. Det kan till exempel handla om att utveckla det upplevelsebaserade lärandet i alla årskurser och att säkerställa en tillgänglig lärmiljö för alla elever.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärar- eller specialpedagogexamen. Du har goda kunskaper om språkstörning och erfarenhet av att undervisa elever med språkstörning samt elever med NPF-diagnoser. Du har även mycket god kunskap kring att skapa tillgängliga lärmiljöer för dessa elever. Vi ser det som nödvändigt att du har erfarenhet av arbete inom specialverksamhet. Du ska dessutom kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Som förstelärare ska ha god kunskap om extra anpassningar och särskilt stöd. Du ska använda tydliggörande pedagogik och upplevelsebaserat lärande som självklara delar av din undervisning. Ditt bemötande är naturligtvis alltid lågaffektivt.

Rollen ställer krav på att du har god insikt i skolans styrdokument och tillämpar dem i ditt dagliga arbete. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker efter elevgruppens behov. Du utvecklar kontinuerligt den pedagogiska verksamheten och skapar goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du ska vilja arbeta på en mångkulturell skola. Du har ständigt elevfokus och arbetar utifrån ett relationellt perspektiv samtidigt som du kan se skolan ur ett organisatoriskt perspektiv.

 

Om arbetsplatsen
Kommunikationsskolan är en skola för elever med generell språkstörning. Vi har 69 elever i skolår 1–9 och delar lokaler Värner Rydénskolan, men våra elever kommer från hela Malmö Stad. Vi följer grundskolans läroplan och anpassar undervisningen efter elevernas behov, alla våra elever har extra anpassningar och särskilt stöd. Vi har klasser med 6–9 elever och ansvaret för klassen delas mellan lärare, resurspedagog och logoped. Hos oss arbetar alla språkutvecklande och upplevelsebaserat. Vi tar stort gemensamt ansvar för att utveckla verksamheten och vår rektor är en närvarande pedagogisk ledare. Vi vill att du som söker tjänst hos oss har ett lågaffektivt förhållningssätt, använder dig av relationell pedagogik och har mycket god samarbetsförmåga. Vill du veta mer om oss kan du lyssna på det här programmet från UR:

https://urskola.se/Produkter/201424-Lararrummet-Kommunikationsskolan-hjalper-barn-med-sprakstorningar

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

 

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Övrigt
Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

 

Ansök här: https://www.careerbuilder.se/jobs/j3p3yd6ybs48f1rtbyq?job_did=J3P3YD6YBS48F1RTBYQ&siteid=int_seindeedpd&utm_source=indeed&utm_medium=aggregator&utm_campaign=all-jobs&show=yes

 

 

Snickare med ansvar och eget driv!

 

3T Sverige AB – Malmö

 

BYGGENTREPRENAD
“Vi bygger med kärlek”
Byggentreprenad Resurs Sverige AB är vårt byggföretag.
Idag arbetar vi huvudsakligen som underentreprenör till stora byggföretag som Peab,
NCC Sverige, Veidekke Entreprenad, MTA, Tuve Bygg, BAB, Nimab & Service kuben, för att nämna några.
Vi gör även direkta arbeten till Brf såsom Bredablick och Trianon, men även till statliga
verksamheter som till exempel E-ON.
Bolaget som startade 2015 har varit aktiv sedan 2010 men då under Riventreprenad´s
fana.
Vi var då UE till Byggmästaren i Skåne vid flertal projekt såsom Prevex, Emporia,
Vårboskolan i Burlöv m.fl. Vi har sedan start haft en fantastisk utveckling och
flerdubblat omsättning för varje år. Detta har vi gjort genom att anställa fler yrkesskickliga
personal med bred kompetens. Vår ambition är inte att bli STÖRST, utan vara
BÄST.

Snickare med yrkesbevis!

Vi söker dig som är snickare med flera års vana och självklart yrkesbevis och referenser för att påvisa detta.
Byggentreprenad Resurs i Sveriga AB växer och därav söker vi fler förmågor till vårt härliga gäng.
Byggentreprenad andas kvalitét och detsamma kräver vi av dig.
Vi har många uppdrag, allt från nybyggnationer, renoveringar, service & underhåll mm.

Vem är du? Vi vill att du:
Har utbildning med Yrkesbevis. Eller likvärdig vuxenlärlng.
Är en teamplayer. Kan arbeta självständigt men även i grupp.
Har körkort.
Prestigelös. Ser fördelen och känslan av att driva företaget framåt.
Är nogrann med jobbet och planeringen.
Vill jobba i ett härligt gäng
Vi erbjuder ett an av Malmös högst betalde platser. Kollektivavtal. Friskvårdsbidrag samt mycket mer.

Vi kommer kontakta löpande. Om ansökningarna blir till högre antal och ansökningen inte lever upp till kriteriet så kan svar komma att utebli pga tidsbrist.

Krav:
Körkort:
B (Personbil)
Tillgång till:
Personbil

 

Ansök här: https://www.recruto.se/apps/ads/view/id/31730-solution-team-sverige-ab-malmo-snickare-med-ansvar-och-eget-driv/tracking/5

 

Förstelärare Åk F-6 Maria parkskolan

 

Helsingborgs stad

 

Förstelärare Åk F-6 Maria parkskolan
Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen
Maria Parkskolan har verksamhet från förskola och förskoleklass till årskurs 9 i grundskola samt fritidshem. Vi har också samverkansklasser på Maria Parkskolan.

På skolan går det idag ca 900 elever i tre olika skolhus. Skolans fokusområde detta läsår har varit effektiv undervisning och meningsfullt lärande. Vi arbetar förebyggande och lägger stor vikt vid trygghet och trivsel. Vi har nolltolerans mot mobbning och kränkande behandling och all personal agerar snabbt om något inträffar.

Arbetsuppgifter
Försteläraren är delaktig i att skapa förutsättningar för högre måluppfyllelse på skolan genom undervisning och arbete med skolans systematiska kvalitetsarbete och att leda det kollegiala lärandet. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. I tjänsten ingår mentorskap för en klass.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare för åk 1-3 och gärna även åk 4-6 som också utvecklar sin undervisning utifrån den senaste forskningen och beprövad erfarenhet. Enligt förordningen (2019:1288) ska du kunna uppvisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning som behörig lärare inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Om du har erfarenhet av att handleda andra lärare samt att driva utvecklingsprocesser utifrån systematiskt kvalitetsarbete så är det meriterande.

För att trivas i rollen som förstelärare ska du ha ett starkt intresse för att utveckla elevernas lärande genom undervisningen av hög kvalité. Du tillämpar metoder och ha ett förhållningssätt som synliggör och ökar varje elevs lärande och anpassar din undervisning och lärmiljön efter gruppens behov. Du är en viktig del i skolans utvecklingsorganisation och har särskilt god förmåga att förbättra elevers studieresultat och följa måluppfyllelse genom systematiskt kvalitetsarbete.

Vidare har du en förmåga att analysera skolans utvecklingsbehov samt att utveckla undervisningen med stöd i forskning och på vetenskaplig grund. Som förstelärare leder du på ett disciplinerat, kollegialt lärande dina kollegor, med tydlig effekt för elevernas lärande.

Du har förmåga och vilja att bygga relationer med såväl elever som vuxna och du tycker om att samarbeta och samverka med andra och hjälpa kollegor att identifiera och förstå barns olikheter och behov. Ditt elevfokus och relationella perspektiv är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen.

Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta och tänka nytt.

Övrig information
Sista ansökningsdag: 5 juni 2020

Anställningsform: Ferietjänst

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 10 augusti 2020

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner
Frida Sander

Biträdande rektor

042105607

frida.sander@helsingborg.se

Lärarförbundet Facklig organisation

042-10 54 94

lararforbundet@helsingborg.lararforbundet.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

042-10 59 98

 

Ansök här: https://web103.reachmee.com/ext/I017/1118/job?site=9&lang=SE&validator=9ec24d855e37a090a5e232077f53c593&ref=https%3A%2F%2Fhelsingborg.se%2F&ihelper=https%3A%2F%2Fhelsingborg.se%2Farbete%2Flediga-jobb-i-helsingborgs-stad%2F&job_id=579

 

Enhetsadministratör till särskilt boende – Vevrehemmet

 

Lunds Kommun

 

Enhetsadministratör till särskilt boende – Vevrehemmet
Vård- och omsorgsförvaltningen
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Arbetsuppgifter
Administrativa arbetsuppgifter i nära samarbete med enhetschefen. Huvudsakligen kommer du att arbeta med personal- och ekonomiuppgifter vad gäller bemanning, schemaläggning, frånvaroregistrering, semesterplanering, statistik, fakturor- och lönehantering samt arbetsuppgifter angående anställningsavtal, tjänstgöringsintyg, protokollskrivning samt olika registrerings-och kontrolluppgifter.

Tjänsten är ett långtidsvikariat, heltid mån-fre.

Kvalifikationer
Vi söker en enhetsadministratör med relevant teoretisk bakgrund som exempelvis socionom, beteendevetare, personalvetare eller annan relevant erfarenhet som kan likställas med kompetenskraven för tjänsten.

Arbetet kräver goda kunskaper i Officepaketet och att du enkelt kan sätta dig in i förvaltningens IT-baserade system. Du har goda kunskaper i svenska språket och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt lyssna, lära och leda. Då arbetet är självständigt är det viktigt att du är ansvarsfull, engagerad, flexibel och serviceinriktad samt har en god förmåga att prioritera. Erfarenhet krävs.
Anställning
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Ansökan
Ansök här
Ansök senast
Sista ansökningsdag: 2020-06-07

Referensnummer
2020/470
Kontaktperson(er)
Marie-Louise Mårtensson, 046-359 67 91
Facklig(a) företrädare
Lars Öst, Vision, 046-359 55 77

 

 

Ansök här: https://www.lund.se/arbete–lediga-jobb/lediga-jobb/jobb-detalj/?guid=336447

 

Arbetsledare Bana till Underhåll Skåne

 

Strukton – Malmö

 

Arbetar du inom järnväg och intresserad av nya utmaningar som ledare?
Eller är du ledare inom t.ex. anläggning och redo för en ny, spännande framtidsbransch?

Då två kollegor nu gått vidare internt söker vi två nya drivna arbetsledare till vårt drift och underhållskontrakt i Skåne, medplacering i Malmö eller Ystad.
Tjänsten som arbetsledare för patrullen innebär ansvar för att säkerställa den dagliga driften och basunderhållet, så som att smörja växlar och röja vegetation etc. Gruppen utför även egenkontroller och stöttar övrig produktion vid större jobb.
Som arbetsledare för bana har du ett helhetsansvar, även ekonomiskt, för din del av banan vilket omfattar både det fasta och rörliga underhållsarbetet samt ev. tilläggsarbeten. Du planerar arbeten och bokar resurser bl.a. från patrullen.

Tjänsterna avser tillsvidareanställning i ett omväxlande arbetsområde med goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet nattetid samt beredskap i hemmet kan förekomma.

Vi erbjuder:
Hos Chef Underhåll Skåne, Pernilla blir du delaktig i ett engagerat gäng, som drivs av att arbeta mot högt uppsatta mål och brinner för infrastruktur. Som anställd på Strukton Rail bidrar du till Sveriges infrastruktur samt till en punktligare och säkrare järnvägstrafik. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet. Vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an.Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter samt en förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning.
Arbetsbeskrivning
Som arbetsledare ansvarar du för att planera, organisera, leda och följa upp det dagliga arbetet i samråd med platschefen. Du har ett antal tekniker i din personalgrupp, där din roll innebär allt ifrån att motivera och utveckla dem till att ansvara för deras arbetsmiljö och säkerhet.
Du delta i teknik- och diverse samverkansmöten med kunden, där din tekniska kunskap ska inge förtroende och pålitlighet. Arbete i Trafikverkets datorprogram Ofelia, Bessy, Rufus, BIS förekommer dagligen.
Vem är du?

Vi ser att du har 3-7års erfarenhet av bygg/anläggning eller annan form av drift och underhåll med stort intresse för ledarskap alt. erfarenhet som arbetsledare eller lagbas inom relevant bransch med ett brinnande intresse för teknik.
Vi söker en spindel i nätet med stor förståelse för produktion, såsom att planera jobb, hantera personal, boka resurser, beställa material och ekonomiskt ansvar utifrån det.
I arbetsuppgifterna ingår en del administration, och du bör därför vara en van datoranvändare.
Av säkerhetsskäl behöver du behärska svenska samt engelska i tal och skrift.
Du innehar B körkort.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av järnvägsbranschen, inom produktion eller från beställarsidan, samt om du har utbildning i BAM eller för tjänsten väsentlig juridik.

För att trivas i rollen bör du vara ihärdig, med en energi och engagemang för att hålla i alla trådar och samtidigt säkerställa kvalité på arbete och personalens välmående. För att nå uppsatta mål behöver du vara flexibel i samarbetet med övriga teknikslag, samt vara omdömesgill och uppvisa en bra moralisk kompass både vid hantering av interna samt externa kunder.

Start: Omgående, eller enligt överenskommelse.*
Omfattning: Heltid.
Placering: Malmö eller Ystad.
Kontakt för frågor gällande tjänsten: Chef Underhåll Skåne, Pernilla Merkenius, tel: 076-1152017.

 

Välkommen in med din ansökan!

OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler vi kommer använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

Malmö eller Ystad

Strukton

 

Ansök här: https://www.jarnvagsjobb.se/lediga-jobb/strukton-arbetsledare_bana_till_underhall_skane_188541/