Välj en sida

IVO söker inspektör inom socialtjänstområdet till Malmö

 

Inspektionen för vård och omsorg – Malmö

 

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker en inspektör till Malmö, avdelning syd för medverkan i tillsynen av socialtjänsten.

IVO ansvarar för tillsynen av hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Avdelning syd finns i Malmö och har Skåne, Blekinge samt Kronobergs län som sitt tillsynsområde. Tjänsten omfattar arbete med tillsyn inom socialtjänsten och främst kommer du att handlägga ärenden inom individ och familjeomsorgen. Både kommunalt och privat driven verksamhet, t ex HVB-hem för såväl barn och ungdomar som vuxna missbrukare, samt statens institutionsstyrelses (SIS) ungdomshem och LVM-hem.

 

Rollen som inspektör

Som inspektör arbetar du alltid utifrån ett brukar- och patientperspektiv och med vår tillsynspolicy i ryggen för att fokusera på vad som är angeläget för enskilda och för olika grupper av människor. Om inte annat framgår av lag, förordning eller särskilt beslut från regeringen ska tillsynen vara riskbaserad och granska det som är väsentligt. Tillsynen ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet och effektivitet samt utgå från den statliga värdegrunden.

Du kommer främst att genomföra inspektioner vid HVB och handlägga ärenden i övrigt, men också delta i både arbetsgrupper och projekt där din kompetens efterfrågas. I arbetet kommer du komma i kontakt med såväl huvudmän/personal som allmänhet och media.
Vi söker dig som har:

Socionomexamen eller motsvarande
Flerårig och aktuell erfarenhet inom relevant område
Erfarenhet av analys/utredningsarbete
God kännedom om lagar och föreskrifter inom socialtjänsten
B-körkort då arbetet innebär en hel del resor inom regionen
God och aktuell IT- och datorvana
I rollen som inspektör ska du kunna arbeta självständigt och ha förmågan att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter inom olika ämnesområden samtidigt. Du ska ha en god analytisk förmåga, vara noggrann och strukturerad, men också flexibel samt snabbt kunna sätta dig in komplexa frågeställningar. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga, är trygg i dina beslut och kan på ett konstruktivt sätt omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. Du kommunicerar resultatet på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

 

Vad kan IVO erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är en tillsvidareanställning som i inleds med 6 månaders provanställning. Tjänsten avser heltid med placering i Malmö. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Märk din ansökan med dnr 2.6.1-11630/2020. Sista ansökningsdag är 5 april.
Bifoga personligt brev och CV. Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekrytering och annonsering.

 

IVO bidrar till en säker vård och omsorg

IVO:s uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

IVO har omkring 700 medarbetare och verksamheten bedrivs vid sex regionala avdelningskontor runt om i landet och tre myndighetsövergripande avdelningar i Stockholm. IVO bildades 2013 och lyder under Socialdepartementet.

 

Ansök här: https://web106.reachmee.com/ext/I004/1466/job?site=6&lang=SE&validator=b352af46426d95fb29cf84758ade62db&ref=https%3A%2F%2Faggcentral.indeed.com%2Fredirect%3Fredir_to%3Dhttps%253a%252f%252fwww.ivo.se%252fom-ivo%252farbeta-hos-oss%252flediga-jobb%252f%26method%3Dget&job_id=167

 

 

Brandman – deltid

Trelleborgs Kommun – Trelleborg

 

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika avdelningar; Planavdelningen, Avdelningen Bygg Mät & Karta, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration.

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Under år 2020 flyttar räddningstjänsten i Trelleborg till en helt nybyggd brandstation vilket bland annat ger dig möjlighet att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Arbetsuppgifter
Som deltidsbrandman i Trelleborg kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänt rullbandstest vilket Räddningstjänsten i Trelleborg kan hjälpa dig med. Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av internutbildning som Räddningstjänsten i Trelleborg tillhandahåller under två veckor i höst. Du avslutar utbildningen genom att delta på MSBs skola för utförande av Grib 2.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Trelleborg inom fem minuter från larmet. Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. I rekryteringsprocessen ingår Räddningstjänsten Trelleborgs anställningstester. Arbetstiden blir beredskapstjänstgöring var fjärde vecka.

Som person är du trygg i dig själv, stresstålig och en god lagspelare. Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, provanställning 6 månader.

Tillträde
Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson
Christer Lindell, platschef, E:post christer.lindell@trelleborg.se
Facklig företrädare; nås via kommunens växel 0410- 73 30 00.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2020-04-10 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast.

 

Ansök här: https://www.trelleborg.se/sv/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/brandman-deltid/