Välj en sida

Tågtrafikledare Malmö

Trafikverket – Malmö

Välkommen att söka jobb hos oss som Tågtrafikledare Malmö. Vi vill ha din ansökan senast den 1 februari.

 

Som tågtrafikledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Känner du dig manad att anta utmaningen att bli en av Trafikverkets avlönade tågtrafikledaraspiranter under ett år för att sedan få möjligheten till att bli en fullfjädrad tågtrafikledare? Har du förmågan att prioritera rätt saker under tidspress och hålla fokus under lugna stunder? Gillar du att lösa problem och att analysera komplex information? Då kan du bli en av oss i rollen som Trafikverkets framtida tågtrafikledare.

Om jobbet

 

Som tågtrafikledare övervakar du Trafikverkets järnvägar och leder fjärrtåg, godståg och pendeltåg från någon av Trafikverkets trafikledningscentraler, alltid med säkerheten i fokus. Din uppgift är att planera trafiken och se till att den dagliga driften fungerar. Med datoriserade övervaknings- och manöversystem har du uppsikt över trafiken och löser de problem som uppstår genom att bland annat leda om trafiken vid behov. Det innebär att det kan vara både lugna stunder men också gå från 0-100 om en incident eller olycka plötsligt uppstår.

Merparten av din arbetstid innebär självständigt arbete där du övervakar järnvägstrafiken framför flertalet digitala skärmar. På trafikledningscentralen är du aldrig ensam utan har tågtrafikledarkollegor i din närhet som övervakar sina områden och trafikinformatörer som ansvarar för att informationen når fram till tågresenärerna. Du har också en nära och tät dialog med lokförare när incidenter uppstår samt blåljuspersonal vid behov.

Järnvägen är igång dygnet runt under årets alla dagar och därför arbetar du som tågtrafikledare skift under dygnets alla timmar och årets alla dagar enligt fast schema.

Du får ett lärorikt, utmanande och roligt arbete med en gedigen introduktion, utbildning och handledning för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt. Under den betalda utbildningen som pågår under cirka ett år ingår både praktiska och teoretiska delar. Ett antal veckor kommer att ske på annan ort och resor med övernattning kommer därför att förekomma under utbildningen.

Kvalifikationer

Vem är du?

Eftersom du som tågtrafikledare kommer att leda och övervaka trafik på en trafikledningscentral behöver du vara en person som har förmåga att analysera komplex information och självständigt kunna prioritera rätt saker under tidspress. Du behöver också ha ett högt säkerhetstänk och vara kommunikativ vilket innebär att du på ett tydligt och tillförlitligt sätt kan förmedla information om trafikläget. Utöver detta krävs att du har god samarbetsförmåga då du sitter i en miljö med flera kollegor som du har ett nära samarbete med.

Eftersom anställningen innefattar utbildning innehållande självstudier och regelbundna kunskapstest ser vi att du även kan och vill ta ansvar för ditt eget lärande.

Vi söker dig som

 • har studerat på gymnasiet
 • har mycket goda kunskaper i svenska
 • kan och vill arbeta skift som innebär tjänstgöring under dag, kväll, natt och helg
 • kan och vill genomgå utbildning där du förväntas ta stort eget ansvar för att uppnå studieresultat och utvecklas i din roll
 • kan resa till annan ort med veckovis övernattning vid ett antal tillfällen då delar av aspirantutbildningen sker på annan ort
 • uppfyller kraven utifrån Transportstyrelsens föreskrifter gällande personal med säkerhetskritiska arbetsuppgifter inom järnväg (se länk längst ner i annonsen)

Det är meriterande om du har

 • arbetslivserfarenhet av operativ verksamhet som till exempel en trafikledningscentral, larmcentral eller annan övervakande centralfunktion
 • erfarenhet av att arbeta skift under dag, kväll, natt och helg
 • erfarenhet av arbete med fastställda säkerhetsrutiner
 • arbetslivserfarenhet från järnvägsbranschen

Övrig information

 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer – dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Anställningsvillkor

Under utbildningstiden är du anställd som aspirant med en aspirantlön på 24 500 kronor.

En förutsättning för att kunna gå aspirantutbildningen är att du blir godkänd i våra urvalstester, hälsoundersökning och säkerhetsprövning. För att sedan kunna arbeta som tågtrafikledare behöver du även genomföra aspirantutbildningen med godkänd examination.

Aspirantanställningen startar v 35 2021.

Ansökan

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst e-post (från mailadress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-01

Medicinsk sekreterare

Region Skåne – Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Inom Skånes universitetssjukvård (Sus) finns hela bredden. Vi är ett stort universitetssjukhus med verksamhet i både Malmö och Lund. Hos oss finns högspecialiserad vård med rikssjukvård inom fyra områden och en forskning tätt knuten till patientnära klinisk verksamhet.

Resursteamet fungerar som ett internt bemanningsföretag, där skillnaden mot ett privat bemanningsföretag är att du är anställd av Sus och har samma trygghet och förmåner som övriga medarbetare. Du har din tillhörighet i resursteamet, med områdeschef och enhetschefer. Det ger dig närhet och möjlighet till daglig kontakt med din närmaste chef. Du tillhör en arbetsgrupp som består av medicinska sekreterare, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och undersköterskor. Tillsammans bildar ni en arbetsgrupp som kännetecknas av hög kompetens, flexibilitet och yrkesstolthet. Du arbetar med årsarbetstid, du kan påverka ditt schema och du kompenseras för din flexibilitet och kompetens i lönen.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att arbeta i resursteamet? Vi erbjuder ett stimulerande, omväxlande och utmanande arbete. Vi söker nu en medicinsk sekreterare och hoppas att du vill börja arbeta hos oss!

Som medicinsk sekreterare i resursteamet hyrs du ut till samtliga enheter på Sus. Hos oss är inte den ena dagen den andra lik, men vi har alltid patientens bästa i fokus. Arbetet kan innebära tjänstgöring på vårdavdelning, mottagning samt akutmottagningen. Ibland ingår du i ett team och ibland arbetar du självständigt. Vi tillhandahåller bredvid gång och hospitering för att du ska känna dig bekant med verksamheten inom vilken du kommer arbeta.

En tjänst hos oss erbjuder goda utvecklingsmöjligheter då du ges utrymme att utöka din kompetens inom olika specialiteter. Vi söker dig som vill utveckla både dig själv och verksamheten för en ännu bättre vård.
Skånes universitetssjukvård erbjuder dig:

 • ett introduktionsprogram utifrån dina förutsättningar

– möjlighet att arbeta hel- eller deltid

 • friskvårdsbidrag
 • möjlighet att arbeta deltid tills ditt barn fyller 12 år
 • företagshälsovård och arbetsskadeförsäkring
 • betald semesterledighet redan under ditt första anställningsår

Kvalifikationer

Drivs du av nya utmaningar och vill vidareutveckla dig kommer du att trivas i resursteamet! Du tycker om att arbeta tillsammans med andra och delar våra värderingar välkomnande, drivande, omtanke och respekt. För att lyckas i uppdraget bör du känna dig trygg i din yrkesroll och med att ständigt byta miljö, eftersom rollen ställer höga krav på flexibilitet. Du drivs av nya utmaningar och vill vidareutveckla dig. Du verkar för god stämning i teamet och ditt sätt att samarbeta med kollegor och omgivning sker på ett prestigelöst sätt. Arbetet ställer krav på engagemang, god servicekänsla och ett stort egenansvar varför personlig lämplighet väger tungt.

För tjänsten krävs att du har gått Hälso- och sjukvårdsadministration 80 p (KY)/400 p (YH) eller motsvarande läkarsekreterarutbildning. Du har goda kunskaper inom medicinsk terminologi samt behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som medicinsk sekreterare och det är meriterande om du känner till systemen Melior, PASIS, Medspeech och PMO.

Utdrag ur och misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!
Vi ser fram emot att träffa dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Ansök här: https://www.skane.se/jobba-hos-oss/Lediga-jobb/id/?assign=6778cbc8-7b7e-4f37-b4f2-0bc548512fd5

 

 

Misa söker arbetskonsulent till arbetsmarknadstjänster i Helsingborg

MISA AB – Helsingborg

Misa Skåne söker arbetskonsulent inom Arbetsmarknadstjänster i Helsingborg

Vi söker nu en medarbetare för tidsbegränsad anställning till vår enhet i Helsingborg.

Tjänsten innebär att du får arbeta med personer som kommer till Misa för att få stöd i arbetslivet. Misa erbjuder arbetsmarknadsinsatser, t. ex. Stöd och Matchning på uppdrag från Arbetsförmedlingen och vänder sig till individer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Du kommer arbeta med att kartlägga personers resurser och förmågor i relation till arbete. Du kommer att söka lämpliga arbetsplatser för praktik och anställning och etablera goda samarbeten där du ger såväl personen som arbetsplatsens stöd. En del av ditt arbete blir att ha regelbundna kontakter med både arbetsgivare och våra beställare.

Hos Misa Skåne ingår du i ett mobilt team. Din huvudsakliga tjänst kommer att förläggas i Helsingborg. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och ser möjligheter där andra ser problem. Du behöver kunna initiera nätverksarbete med andra aktörer t. ex. utbildningsanordnare vid behov.

Det är viktigt för oss att du delar vår grundidé om att alla kan delta i samhället och arbetslivet med rätt stöd. Misa strävar efter att vara kunskapsledande i att ge arbetslivsinriktat stöd. Vi ger personer individuellt stöd till arbete och vi ska genom vår verksamhet göra skillnad för både individ och samhälle.

Vi vill att du ska ha högskoleutbildning som beteendevetare, studie- och yrkesvägledare, socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du får gärna ha erfarenhet av att etablera och upprätthålla arbetsgivarkontakter, där säljerfarenhet är meriterande. Utbildning eller kunskaper i Individual Placement and Support (IPS), Motiverande Samtal (MI) eller Supported Employment (SE) är meriterande men inget krav.

Misa är en ansvarstagande arbetsgivare och vi arbetar aktivt med frågor som mångfald, arbetsmiljö och friskvård. Vi ser positivt på de kvaliteter en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra organisationen. Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

Tjänsten är heltid, visstidsanställning 12 månader. Tillträde från 2021-02-15. Möjlighet till förlängning finns. Frågor kan ställas på e-postadress: amt@misa.se.

 

Ansök här: https://misa.varbi.com/what:job/jobID:376115/type:job/where:1/apply:1

 

 

Plantagen Malmö söker serviceinriktade Säljmedarbetare Kassa till högsäsong!

Plantagen – Malmö

På Plantagen brinner vi för växter. Men framförallt brinner vi för försäljning och våra kunder.

Vår mission är att förbättra livet med växter för de många människorna och med över 130 butiker i olika format i Norge, Sverige och Finland är vi det ledande varumärket för växter i Norden.

Tack vare våra drygt 2 000 engagerade medarbetare med en passion för växter och mötet med kunden kan Plantagen erbjuda ett unikt utbud av växter och växtlösningar, vilket vi är väldigt stolta över.

Välkommen och dela vår passion!

Växter är inte bara snygga och trevliga att ha i hemmet eller trädgården. De påverkar också vårt upplevda välmående positivt, häftigt va? Därför är vi extra glada och stolta över att få arbeta med just växter.

På Plantagen ska våra kunder få ett kundbemötande och en köpupplevelse i världsklass. Som säljmedarbetare hos oss kommer du att vara Plantagens ansikte utåt och ditt engagemang och positiva attityd är viktigt så att kunden känner sig välkommen hos oss.

Älskar du försäljning och kundservice? Har du en passion för växter? Då är det förmodligen just dig vi vill jobba med!

Nu söker vi dig som vill jobba hos oss som Säljmedarbetare med fokus Kassa.

Arbetsuppgifter
Som säljmedarbetare hos oss är huvudfokus att ge våra kunder en utmärkt köpupplevelse. Några exempel på vad det kan innebära:

 • Kassarbete; där du aktivt arbetar med att ge våra kunder ett riktigt bra avslut på sin köpupplevelse
 • Sälj-och kundvägledning
 • Vattning och skötsel av växter
 • Varupåfyllning
 • I övrigt förekommande arbetsuppgifter i butik

Tillsammans med dina härliga kollegor ansvarar ni för att det är ordning och reda i butiken, fullt redo att sälja och möta kunden.

Kvalifikationer

Känsla och intresse för kundservice

Förmåga att kunna prioritera rätt arbetsuppgifter i en händelserik miljö

Minst 2 års säljerfarenhet

Har du tidigare erfarenhet av kassaarbete så är det ett stort plus

Du har intresse och gärna erfarenhet inom Plantagens ämnesområde, växter
Behärska svenska språket både muntligt och skriftlig

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som säljmedarbetare hos oss är du utåtriktad och social och ditt glada humör sprider sig till både kunder och kollegor.

Eftersom vi på Plantagen älskar att göra goda affärer så utgår vi från att du är resultatorienterad och målmedveten och att du, precis som vi, drivs av försäljning

Du förstår också vikten av god kundservice och du önskar alltid kunden välkommen med ett leende.

Att möta nya människor är något du tycker är kul och du söker gärna upp kunden.

Din kunskap om växter delar du gärna med dig till såväl kunder som kollegor.

Du är positiv och har inställningen att ingenting är omöjligt.

Vi erbjuder

Roliga och varierande arbetsuppgifter på Nordens största trädgårdskedja, där en av dina viktigaste uppgifter är att ge våra kunder det bästa intrycket och upplevelsen av Plantagen.

Trevlig arbetsplats med härliga kollegor.

Goda utveckling- och karriärmöjligheter.

Lön enligt kollektivavtal

Arbetet innebär varierande arbetstider som inkluderar kvällar och helger.

Du kommer att arbeta i vår butik i Malmö och tjänsten är en säsonganställning under perioden 22 mars till 31 augusti på 8 tim/veckan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi intervjuar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte-skicka in din ansökan redan idag!

Observera att vi endast tar emot ansökningar via vår portal, ej via e-post.

För att säkra en objektiv, kompetensbaserad och icke-diskriminerande process använder Plantagen arbetspsykologiska tester som du ombeds svara på efter att du har sökt jobb hos oss. Mer information och testlänkar skickas till den e-mail adress du anger i din ansökan.

Livet blir bättre med växter och Plantagen blir bättre med dig!

Ansök här: https://web103.reachmee.com/ext/I021/1721/job?site=12&lang=SE&validator=033f44a517a6f6fdc498d869a8823477&ref=https%3A%2F%2Fwww.plantagen.se%2F&ihelper=https%3A%2F%2Fwww.plantagen.se%2Flediga-jobb.html&job_id=381