Välj en sida

Vårdlärare, social omsorg

Lunds kommun – Lund

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Komvux är Lunds kommuns egen anordnare av vuxenutbildning. Skolan har drygt 110 medarbetare och ca 3500 elever. Vi bedriver utbildning inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, i svenska för invandrare, inom lärvux och inom yrkeshögskolan.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa vuxna elever som läser vård- och omsorgsprogrammet, såväl i närundervisning som på distans. Du kommer också att arbeta med våra övriga utbildningar inom vårdområdet, och detta inbegriper även validering. Du förväntas även delta aktivt i utvecklingsarbetet av våra utbildningar.

Vi söker dig som
Högskoleutbildning inom lämpligt område för tjänsten är ett krav.
Det är meriterande om du är behörig vårdlärare.

Det är meriterande om du har undervisat i sociala omsorgsämnen och har erfarenhet av validering. Har du arbetat inom äldreomsorg eller LSS är detta en merit. Det är också en fördel om du har erfarenhet av vuxenutbildning.

Kompetens inom och intresse för IKT-frågor i undervisningen är meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Semesteranställning

Tillträde: 2021-08-09 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Referensnummer

2021/302

Kontaktperson(er)

Kristian Berghult, 046-3597075

Facklig(a) företrädare

Bjarni Bjarnason, Lärarnas Riksförbund, 046-3597092

Marika Fridén, Lärarförbundet, 046-3597116

 

 Ansök här: https://www.lund.se/arbete–lediga-jobb/lediga-jobb/jobb-detalj/?guid=395574

 

 

 Ungdomscoach

Vellinge kommun – Vellinge

 

 Om arbetsplatsen

Barn och familj utförare inom Individ och familjeomsorgen söker nu en ungdomscoach till kommunens Ungdomscentral. Du kommer att vara en del i större arbetsgrupp som består av familjebehandlare, ungdomscoach, drogterapeut, studie- och yrkesvägledare och familjerättssekreterare.

Arbetsbeskrivning

Som ungdomscoach på Ungdomscentralen arbetar du under stor självständighet och eget ansvar. Du vänder dig i första hand till barn och unga i åldern 13-24 år som behöver stöd och hjälp med bland annat återgång till skola, psykisk ohälsa, missbruk och beteendeproblematik. Vi utgår från ett systemteoretiskt perspektiv i arbetet och arbetar för att stärka nätverket för de barn och unga vi möter. Föräldrar och andra personer i ungdomarnas närhet kan därmed också vara aktuella för stöd från Ungdomscentralen, och visst arbete kan komma att rikta sig till yngre barn.

Arbetet sker framförallt i kommunens egna lokaler men hembesök förekommer också.

Arbetsuppgifterna kan bland annat bestå av både individuella biståndsbedömda stödinsatser samt systemorienterat behandlingsarbete tillsammans med familjebehandlare. Utöver detta kommer en del av arbetstiden att bestå av förebyggande serviceinsatser till kommuninvånarna i form av råd- och stödsamtal och förebyggande arbete på generell nivå. Du behöver kunna skapa förtroendefulla relationer, vara kontaktsökande, kreativ och idérik då tjänsten innefattar att samverka med olika aktörer så som elevhälsan, skolor, regionen, trygghetsvärdar och fält- och fritidsgårdspersonal. Viss uppsökande verksamhet och marknadsföring av socialtjänstens utbud kommer på olika sätt att förekomma, och del av arbetet kan komma att ske inom verksamhetsövergripande projekt.

I det dagliga arbetet ingår uppföljning, rapportering och dokumentation

Tjänsten ger dig möjlighet att arbeta i en grupp av positiva, engagerade kolleger med stort intresse av att utvecklas i sitt arbete och att vara uppdaterade kring metoder, forskning och lagstiftning. Här finns humor, arbetsglädje, omtanke och ett tillåtande klimat. Vi lägger resurser och tid på att kompetensutvecklas utifrån de behov som finns i kommunen. Extern handledning är en självklarhet. Vi vill att du bidrar med tankar och kunskaper som kan vidareutveckla våra verksamheter samtidigt som du har en förmåga att utföra de arbetsuppgifter som omfattas i din tjänst.

Kvällsarbete förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyfiken, positiv och engagerad för att hjälpa barn och unga. Du ska ha ett stort intresse av att utveckla både dig själv och verksamheten genom exempelvis nya metoder och nya samverkansparter. Uppdragen kan vara omfattande och komplexa vilket kräver att du är resultatinriktad, uthållig och har förmåga att skapa och bibehålla motivation. Då tjänsten även kan innefatta en stor del uppsökande och marknadsförande inslag behöver du vara bekväm i att tala inför folk och ha förmågan att utrycka dig väl i tal och skrift.

Krav: Socionomutbildning. Andra utbildningar så som specialpedagog eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig socionom är också av intresse om man har erfarenhet av arbetet som beskrivs i annonsen.

Meriterande: Samtalsmetodik (ex MI), Påbyggnadsutbildning inom ungdomsbehandling (ex ART, FFT, ACRA/CRA), erfarenhet av behandlingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-05-03
Slutdatum: 2021-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-25
Referensnummer: C52871

 

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Julia Blomdahl, Verksamhetschef
Telefon: 040-425034

 

Facklig representant

Johanna Waldemarsson, Facklig företrädare
Telefon: 040-42 50 00

 

Ansök här: https://vellinge.se/nya-mojligheter/lediga-jobb/lediga-jobb/?id=65CBCE6C-7079-4143-966B-BE679F545861

 

 

 Stödassistent till LSS-boende i Ystad

Ystads Kommun – Ystad

 

 Om arbetsplatsen

På Social omsorg arbetar 1100 engagerade medarbetare som varje dag bidrar till invånare i vår kommun som på något sätt behöver omsorg eller stöd.

Vi arbetar inom äldreomsorg, hemtjänst, funktionsnedsättning och socialpsykiatri, individ- och familjeomsorg.

Funktionsnedsättning och socialpsykiatri är en av tre avdelningar inom förvaltningen för social omsorg. Avdelningen är fördelad på 9 enheter med bland annat LSS-boenden, daglig verksamhet, boendestöd, korttidsvistelse och personlig assistans. Vi är drygt 200 medarbetare som med stort engagemang arbetar med individens behov i centrum och utifrån en tro på individens egna förmågor. Vi arbetar målinriktat för att vår verksamhet ska ha hög kompetens och kvalitet.

Inom avdelningen arbetar vi för samarbete mellan arbetsplatser och kompetensutveckling för våra medarbetare. Därför arbetar vi i samarbetsgrupper där vi hjälps åt att täcka behoven i våra verksamheter och delar kunskap och idéer mellan arbetsplatserna. Det innebär att du som framtida medarbetare har en ordinarie arbetsplats där du arbetar majoriteten av dina arbetspass och vissa arbetspass kan genomföras på en annan arbetsplats.

Välkommen att arbeta tillsammans med oss!

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som stödassistent ger du insatser till brukare med varierande funktionsnedsättningar. Du är ett stöd i vardagen och utför uppgifter såsom personlig vård, städning, tvätt, inköp och medicin-givning på delegation av sjuksköterska. Du upprättar genomförandeplaner, samt dokumenterar löpande i verksamhetssystemet Life Care.

Du har ett individuellt bemötande där varje brukare får det stöd och den omvårdnad som de har behov av. Du arbetar för att utveckla brukarens förmåga till ett så självständigt liv som möjligt.

Du sätter brukaren i fokus och arbetar för ett högt brukarinflytande. Metoderna som du använder dig av i ditt arbete är bland annat tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Din profil

Vi söker dig som:

• Har studerat omvårdnadsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som prövas likvärdig av arbetsgivaren. • Har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. • Har en positiv människosyn och ett brinnande intresse och engagemang för målgruppen. • Har arbetat med tydliggörande pedagogik och är trygg i ett lågaffektivt bemötande. • Har en god kommunikations- och samarbetsförmåga, samt har förmåga att arbeta självständigt. • Är flexibel och tar ansvar för tilldelade arbetsuppgifter.

Stor vikt fästes vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Hos oss är heltid en rättighet. Det innebär att alla medarbetare som anställs hos oss tillsvidare har rätt till heltid och deltidsarbete är en möjlighet om det fungerar för verksamheten. Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

 

ningsinformation

Sista ningsdatum: 2021-05-02

Referensnummer: 21-103

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Ystad

Antal tjänster: 1

1 dag, kväll och helg

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-06-01

Bredvidgång ca 3-4 arbetspass

Arbetstid: Schema

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Lön & förmåner

Lön: Månadslön

Kontaktpersoner

Ola Sandell

Enhetschef

0411- 577 029

ola.sandell@ystad.se

 

 Ansök här: https://www.ystad.se/jobb/?guidAssignment=835b88ec-22bc-4a47-94e1-86cf2b23bd10