Välj en sida

Perstorp Group – Perstorp

 

Analytisk kemist

Perstorp Group – Perstorp

Perstorp Pharma, som ingår i Perstorpkoncernen, tillverkar och kontrollerar läkemedel och medicintekniska produkter åt det engelska sårvårdsföretaget Smith & Nephew. Iodosorb, Cadex, Cadesorb och Ametop är våra huvudprodukter och totalt är vi cirka 50 anställda. Produkterna marknadsförs av Smith & Nephew i ett stort antal länder där USA och Japan är de största marknaderna.

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att få arbeta med att; • Utföra kvalificeringar och rekvalificeringar på analysinstrument och datoriserade system. • Utveckla, dokumentera och validera analysmetoder. • Medverka i kvalitetsarbetet inom avdelningen. • Medverka vid problemlösning inom avdelningen. • Utföra riskbedömningar. Allt arbete på laboratoriet styrs av vårt befintliga kvalitetssystem, GMP och ISO.

Utbildning /erfarenhet

Vi söker dig som är analytisk kemist eller har liknande utbildning, med minst fyra års universitets/högskoleutbildning. Du skall ha goda kunskap inom analytisk kemi, validering av metoder, validering av instrument och validering av datoriserade system. Då vi tillverkar läkemedel är kunskap om GMP och erfarenhet av läkemedelsanalyser ett krav.

Det är också ett krav att du har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du van att arbeta i grupp och är samtidigt självständig, engagerad och har en analytisk förmåga. Att du dessutom är strukturerad och kan snabbt sätta dig in i olika problemställningar ser vi som viktiga egenskaper. Arbetet kräver både flexibilitet och god planeringsförmåga.

Kontakt

Har du frågor eller vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Eva Käck, tfn 0435-788168.

 

 

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 14,9 miljarder kr och har 1 350 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

 

Ansök här: https://careers.perstorp.com/jobs/796401-analytisk-kemist