Välj en sida

Butikssäljare Data/Tv

Malmö & Lund

 

Har du en passion för försäljning, hemelektronik samt att alltid ge kunder den bästa servicen. Då är det dig vi söker som butikssäljare till datoravdelningen på MediaMarkt Malmö.

Arbetsbeskrivning

I rollen som butikssäljare är det din uppgift att säkerställa att våra kunder får marknadens bästa bemötande samt att vara den guide som ser till att kunden får med sig rätt produkter hem. I denna roll kommer du huvudsakligen arbeta på datoravdelningen men vid behov ser du det som en självklarhet att vara behjälplig på övriga avdelningar.

Det ska vara en upplevelse att handla på Media Markt. Därför arbetar vi inte med några ”dummies” eller attrapper. Det innebär t.ex. att vi har riktiga och mobiltelefoner framme i våra hyllor, de är givetvis laddade och påslagna. Allt för att våra kunder ska kunna trycka, testa och känna på våra produkter. Därför är det viktigt att du tillsammans med övriga medarbetare och din avdelningschef ser till att avdelningen alltid håller högsta klass vad gäller ordning, skyltning och varuexponering.

Tjänsten är på deltid och en tillsvidaretjänst (vi tillämpar provanställning). Tillträde till tjänsten är planerad omgående.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du serviceinriktad, brinner för försäljning och tycker om att arbeta i team samt att uppnå mål genom samarbete. Vi tror att du har ett brinnande intresse för de produkter du kommer att sälja och du får gärna ha erfarenhet från försäljning inom detaljhandeln. Du har en utpräglad vilja och förmåga att ta ansvar och tycker om att arbeta i ett högt tempo. Vi tror även att du är pigg, glad, initiativrik samt inställd på att arbeta kvällar, helger och röda dagar. Har du utbildning med inriktning mot Handel är detta meriterande.

Vad kan MediaMarkt erbjuda dig?

Som Butikssäljare hos oss får du en rolig säljroll med stor möjlighet till utveckling. Du får anställning hos en av de ledande aktörerna inom hemelektronikbranschen där du får arbeta med de senaste produkterna och blir en del av en företagskultur som präglas av engagemang, öppenhet och mycket driv. Vi som bolag har givetvis kollektivavtal.

Vi som arbetar på MediaMarkt värnar om mångfalden i vårt bolag och ser därför gärna både kvinnliga och manliga sökande till denna tjänst.

Lön?

Du har stor möjlighet att påverka din egen lön då vi tillämpar ett generöst provisionssystem samt garantilön enligt kollektivavtal.

Ansökan

För frågor eller funderingar vänligen kontakta avdelningschef Mohammed Mekahal på mekahal@mediamarkt.se

Skicka in din ansökan snarast, dock senast 2022-01-31. Urval sker löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi kan komma att begära utdrag ur polisens belastningsregister som en del i rekryteringsprocessen.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Media Markt

Gå vidare

 

 

 

Till vår City Gross i Höör söker vi en butikssäljare till vår Köttavdelning

City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 med ett enda mål, att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredast livsmedelssortiment. Vi har idag 42 butiker med 3 800 anställda, från Sundsvall i norr till Trelleborg i söder. Vi anser att våra medarbetare är vår främsta resurs, därför försöker vi ta tillvara på varje medarbetares kompetens på bästa sätt. Bli en av oss!

 


Som butikssäljare i vår köttavdelning kommer du att:

  • Medverka till att vi erbjuder våra kunder en fräsch och inbjudande kött- och charkavdelning. Vår butiksstyckning av färskt svenskt kött är en viktig del i vår färskvaruprofil och något vi är väldigt stolta över.
  • Arbeta med butiksstyckning, paketering, varupåfyllnad och uppföljning
  • Tillsammans med dina kollegor medverka till en trivsam, effektiv och säljande arbetsmiljö

Våra butiker är öppna årets alla dagar, så arbete på kvällar och helger ingår som en naturlig del i butiksarbetet.

Vi söker dig som:

  • Har relevant utbildning
  • Har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med styckning
  • Har yrkeserfarenhet sedan tidigare av färskvaruhantering
  • Är en lagspelare och brinner för att leverera god kundservice

Erfarenhet av arbete inom detaljhandeln är meriterande och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som Butikssäljare i vår köttavdelning ser vi att du har god samarbetsförmåga och bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Du trivs i mötet med kunden och strävar alltid efter att göra det lilla extra för att överträffa kundens förväntningar.

 


Vi erbjuder

På City Gross erbjuder vi dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag med intressanta framtidsplaner och starka värderingar. Vårt arbete grundar sig i våra värderingsord – kundfokuserade, resultatdrivna, inkluderande och ansvarstagande. Tillsammans möter vi kundernas behov, driver försäljning och skapar en atmosfär av öppenhet och förtroende. För oss som arbetsgivare är ambitionen att alltid skapa bästa möjliga förutsättningar för dig som medarbetare så att du kan känna trygghet och arbetstillfredsställelse i din vardag samt att du kan utvecklas i din roll.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför organisationen. Vår ambition är att rekrytera medarbetare med en bra mix av olika bakgrunder för att återspegla vårt samhälle och våra kunder.

 

Startdatum: Enligt överenskommelse


Tjänstens omfattning
: Heltid


Anställningsform
: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 21 januari 2022

 

Din ansökan

Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

 

City Gross

Kundservicemedarbetare – Konfidentiell

EMPLOID söker fler duktiga konsulter inom kundservice och orderhantering! Vår kund arbetar med kemikaliedistribution och är ett stabilt och lönsamt företag med hängivna och erfarna medarbetare. Tjänsten är ett konsultuppdrag som inleds på 6 månader, med goda chanser att bli överrekryterad. Du erbjuds frihet under ansvar samt stora möjligheter till utveckling och egna ansvarsområden. Mer information om vår kund ges längre fram i rekryteringsprocessen.

EMPLOID är medlem i Kompetensföretagen, som är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega. Almega ingår i Svenskt Näringsliv. För mer information se www.kompetensforetagen.se och www.almega.se

Om tjänsten

Kundserviceavdelningen är hjärtat i företaget och behöver nu förstärkning av en driven och engagerad person som passar ihop med övriga kollegor på avdelningen. Som kundservicemedarbetare kommer du att arbeta aktivt med kundsupport, orderhantering och även en del merförsäljning. Du kommer vara en del av ett välfungerande team, men samtidigt kunna arbeta självständigt under eget ansvar. Du kommunicerar mest med kunder via mail och telefon. Företaget tror mycket på sina medarbetare och erbjuder stora möjligheter till utveckling och ansvar. Mer konkret innefattar tjänsten att:

– Agera kund- och säljsupport

– Registrera och följa upp kundorder

– Hantera reklamationer

– Uppdatera prislistor

– Nära samarbete med andra interna avdelningar såsom försäljning, produktion, logistik och lager

– Upprätthålla dataregister genom daglig användning av affärssystemet SAP samt underhåll och uppdatering av arbetsinstruktioner

– Aktivt delta i interna kundservicemöten för att utveckla den interna verksamheten

– Samarbeta med säljgruppen kring försäljningsaktiviteter

Om dig

Vi söker dig som har bakgrund och erfarenhet av service, orderhantering och grundläggande kunskaper i Word och Excel, fallenhet för administration och en vilja att ge bästa service till kunder och kollegor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har förståelse för de skandinaviska språken.

Viktigt för tjänsten är:

– Flytande svenska och engelska i tal och skrift

– God datorvana

– Service- och lösningsförmåga

– Förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Som person är du driven och orädd samtidigt som du har en ödmjuk inställning till dina arbetsuppgifter som du utför med hög kvalitet. Du tycker om att vara spindeln i nätet och hantera flera arbetsuppgifter samtidigt utan att behöva tumma på kvalitet. Tjänsten kräver att du arbetar noggrant, målmedvetet, resultatorienterat och är självständigt samtidigt som du är hjälpsam och har en god samarbetsförmåga. Du uppfattas ha god social förmåga, är driven och har ett stort intresse för service och kundrelationer.

Övrig information

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Plats: Malmö

Arbetstider: mån-fre 8-16.30

Lön: Enligt överenskommelse

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila info@emploid.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Kundtjänst, kundsupport, orderkoordinator, kundkoordinator, säljsupport, säljstöd, SAP, rekrytering, konsult, Malmö, Lund, Helsingborg